Pasionat de „escapade” în Serbia? Vestea asta te va bucura şi durează patru zile, începând de azi! Vezi despre ce este vorba

- Advertisement -

Primul dintre cele trei Puncte de Trecere a Frontierei, este Foeni II (localitate de pe teritoriul României) – Jasa Tomic (localitate de pe teritoriul Serbiei), urmat de Valcani (localitate de pe teritoriul României) – Vârbica (localitate de pe teritoriul Serbiei) şi Lunga (localitate de pe teritoriul României)Nakovo (localitate de pe teritoriul Serbiei).

Scopul deschiderii temporare a Punctelor de Trecere a Frontierei este celebrarea Sărbătorii religioase sârbe „Sfântul Vitus” din perioada următoare. Astfel, aceste PTF-uri vor fi deschise în următoarele intervale orale:
• PTF Foeni II – în perioada 26–30 iunie 2014, între orele 8:00-20:00 (ora României);
• PTF Valcani – în perioada 27-29 iunie 2014, între orele 9:00-19:00 (ora României);
• PTF Lunga – în perioada 27–29 iunie 2014, între orele 8:00-19:00 (ora României);

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. „Cu această ocazie, dorim să amintim tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Serbia se poate face în baza un document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Atenţionăm posesorii buletinelor de identitate vechi, că nu le pot folosi la trecerea frontierei.

Totodată amintim condiţiile de ieşire din ţară a cetăţenilor români minori. Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în urmatoarele cazuri:
– în situaţia în care călătoreşte în strainătate însoţit de ambii părinţi;
– în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte, nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte;
– dacă este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a parintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal. Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane. Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar.
Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că pentru orice informaţie referitoare la trecerea frontierei de stat, pot suna la numărul de telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz” informează ITPF Timişoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Doi albanezi, opriti de politistii de frontiera la granita judetului Timis cu Serbia

Poliţiştii de frontieră care păzesc ”marginea” județului Timiș dinspre...

Migranti prinsi la granita cu Serbia. De cine erau ajutati sa intre in tara

Patru migranți care încercau să intre ilegal în România...

Captura record la Moravita. Cati migranti voiau sa intre ilegal in Romania

Captură record de migranți la Poliția de Frontieră din...

Migranţi prinși în zona Nădlac cu acte false cumpărate cu mii de euro

Invazia migranţilor continuă în România. Poliţiştii de frontieră au...

DE NEOPRIT! Irakieni fără documente de şedere, prinşi de Poliţia Locală din Timişoara

Ziua şi captura de migranţi, la Timişoara, acolo unde...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img