Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Trei puncte de trecere a Frontierei între România şi Serbia se deschid de Paşti, în Timiş. Vezi care sunt acestea!

- Advertisement -

Cele trei puncte se deschid la Foeni II (localitate de pe teritoriul României) – Jasa Tomic (localitate de pe teritoriul Serbiei), Valcani (România) – Vârbica (Serbia) şi Lunga (România) – Nakovo (Serbia). Scopul deschiderii temporare a Punctelor de Trecere a Frontierei este celebrarea Sărbătorilor religioase române şi sârbe din perioada următoare.

Astfel, aceste PTF-uri vor fi deschise in urmatoarele intervale orale:
• Punctul de Trecerea a Frontierei Foeni II – în perioada 18 – 20 aprilie 2014, între orele 8:00-19:00 (ora României);
• Punctul de Trecerea a Frontierei Valcani – în perioada 18 – 20 aprilie 2014, între orele 9:00-20:00 (ora României);
• Punctul de Trecerea a Frontierei Lunga – în perioada 18 – 21 aprilie 2014, între orele 9:00-19:00 (ora României).

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. „Cu această ocazie, dorim să amintim tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Serbia se poate face în baza unui document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Atenţionăm posesorii buletinelor de identitate vechi, că nu le pot folosi la trecerea frontierei” anunţă poliţiştii de frontieră prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată aceştia reamintesc condiţiile de ieşire din ţară a cetăţenilor români minori. Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în urmatoarele cazuri:
– în situaţia în care călătoreşte în strainătate însoţit de ambii părinţi;
– în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte, nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte;
– dacă este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a parintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane. Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar.

Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că pentru orice informaţie referitoare la trecerea frontierei de stat, pot suna la numărul de telefon unic 021-9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore