Actiune-Politia-Rutiera-Pasajul-Jiul14
foto: Radu Constantin

Unul dintre punctele rutiere unde se încalcă cel mai des regulile de circulaţie este Pasajul Jiul, acolo unde, conducătorii auto care merg pe Bulevardul Republicii spre zona centrală a Timişoarei şi virează stânga spre strada Jiul. Aproape jumătate din şoferii care fac această manevră pentru a ajunge fie în zona Mall-ului, fie în cartierele din acea parte a oraşului încalcă flagrant şi în mod repetat regulile de circulaţie. Aceştia se „postează” pe banda a doua, dedicată continuării drumului pe Bulevardul Republicii – adică mers înainte – dar totuşi virează stânga, pe sub Pasajul Jiul, de unde se intră pe o singură bandă, mai precis de pe banda cu numărul trei.

Poliţiştii de la Rutieră, în cunoştinţă de cauză după ce au desfăşurat mai multe acţiuni în acea zonă în ultimele luni, sunt din nou „pe baricade” şi astăzi, iar amenzile curg… în valuri.

La ultima acţiune de acest gen, Poliţia Rutieră a trimis pe teren peste 30 de agenţi, însoţiţi de mai multe autospeciale, întrucât e cunoscut faptul că şoferii care fac aceste ilegalităţi sunt cu zecile, dacă nu chiar cu sutele în fiecare oră.

Acţiunea oamenilor legii continuă, după cum ne-au obişnuit deja, până la orele prânzului.