AcasăStiriSanatateCircumcizia feminină - un adevărat ritual în Indonezia

Circumcizia feminină – un adevărat ritual în Indonezia

Trăim în anul 2012, iar asta pentru mulţi înseamnă libertate, civilizaţie şi modernizare, însă în Indonezia lucrurile nu stau aşa.

În ţara asiatică, populaţia feminină este mutilată, având clitorisul extirpat „chirurgical”.

Circumcizia feminină este larg răspândită, iar acest fapt este demonstrat de un sondaj în urma căruia rezultă că 86% din femei nu au clitoris.

Liderii spirituali susţin că circumcizia le ajută pe femei să fie mai curate, acesta fiind şi motivul pentru care foarte multe familii îşi duc fetele la „jertfa clitorisului”.

„Femeile trebuie să fie caste pentru a-şi întreţine frumuseţea!, a afirmat Lukman Hakim, secretarul fundaţiei Yahasan Assalam.

Din punct de vedere medical, beneficiile circumciziei sunt inexistente, dar riscurile sunt majore, afectând viaţa sexuală a femeii şi provocând depresii.

Alina Marghescu

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente