Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

CJ Timiș, primele demersuri pentru reabilitarea drumurilor județene cu bani de la guvern

- Advertisement -

Consiliul Județean Timiș a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru șase din cele zece drumuri care vor fi reabilitate cu bani veniți de la guvern prin Ministerul Dezvoltării. Astăzi, aleșii județeni au aprobat indicatorii economici pentru cinci din cele zece drumuri care vor fi modernizate cu bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Detaliile necesare pentru reabilitarea celui de-al șaselea drum au fost votate în vara acestui an.

„Așa este, zece au fost aprobate prin ordinul ministrului pe PNDL 2. La momentul ăsta avem șase aprobate, unul a fost în ședințele anterioare, Moșnița lărgire la patru benzi. Acestea cinci care au trecut astăzi au toate avizele și au trecut de comisia tehnico-economică a CJT. Suntem în curs de obținere a avizelor și la celelalte patru și mai mult ca sigur săptămâna viitoare vom mai face o ședință extraordinară pentru a le aproba și pe celelalte patru, pentru că avem un termen în 31 octombrie, în care se depune documentația pentru cofinanțarea. Aceasta nu este în procente, sunt anumite articole care sunt în cadrul devizului general, care este prins la finanțarea din bugetul CJT. În totalitate proiectul și execuția sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, SF-ul și avizele sunt finanțate de către Consiliul Județean. Am o estimare, 151 de milioane vor costa cele zece proiecte. SF-urile și actualizările costă circa 10%. Conform calendarului transmis de Ministerul Dezvoltării, în luna decembrie ne așteptăm să semnăm contractele de finanțare pentru aceste zece investiții. În momentul în care avem semnat contractul de finanțare putem da drumul la licitație privind proiectarea și execuția propriu-zisă. Dacă totul decurge conform graficului, în anul 2018 putem demara lucrările pe toate drumurile”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore