Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cod GALBEN de vânt, POLEI și ninsori, la granița județului Timiș. Când intră în vigoare

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Începând din această seară, de la ora 22:00 și până mâine, 1 decembrie, ora 14:00, atenționarea de cod galben se referă la precipitaţii mixte în Oltenia şi Muntenia, Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali, iar în sudul Banatului vor predomina ploile (foto sus).

Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp. Local se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în sud-vestul şi sudul ţării, atingând viteze de 40-50 km/h, iar în sudul Banatului şi zona montană aferentă vor fi rafale de 70-80 km/h.

După expirarea primului avertisment meteorologic, care are loc mâine, în jurul orei 14:00, intră în vigoare un al doilea avertisment, dar pentru o suprafață mult mai mare a țării (vezi foto, dreapta), chiar de la ora 14:00 și până marți, 2 decembrie, ora 22:00.

În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10-15 cm. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită.

Meteorologii precizează că, pe arii restrânse în regiunile sudice şi centrale se menţin condiţiile de producere a poleiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare