Cod GALBEN de vânt, POLEI și ninsori, la granița județului Timiș. Când intră în vigoare

- Advertisement -

Începând din această seară, de la ora 22:00 și până mâine, 1 decembrie, ora 14:00, atenționarea de cod galben se referă la precipitaţii mixte în Oltenia şi Muntenia, Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali, iar în sudul Banatului vor predomina ploile (foto sus).

Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp. Local se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în sud-vestul şi sudul ţării, atingând viteze de 40-50 km/h, iar în sudul Banatului şi zona montană aferentă vor fi rafale de 70-80 km/h.

După expirarea primului avertisment meteorologic, care are loc mâine, în jurul orei 14:00, intră în vigoare un al doilea avertisment, dar pentru o suprafață mult mai mare a țării (vezi foto, dreapta), chiar de la ora 14:00 și până marți, 2 decembrie, ora 22:00.

În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10-15 cm. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită.

Meteorologii precizează că, pe arii restrânse în regiunile sudice şi centrale se menţin condiţiile de producere a poleiului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Iarna îşi intră în drepturi! Primele utilaje pentru împrăștierea de materiale antiderapante, pe străzile Timişoarei

Noaptea trecută, primele utilaje pentru împrăştierea materialelor antiderapante au...

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt...

Cod GALBEN in Banat! Ploi torentiale, vant si decarcari electrice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o...

Vijelii, vant puternic si grindina, in mai multe localitati din Timis. Tragedie prevenita

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Timiș, pregătiri pentru...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img