Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Larisa Iordache câștigă prima etapă a Cupei Mondiale la gimnastică artistică, la Stuttgart

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Prima etapă a noii ediții a Cupei Mondiale, care a avut loc în ”Porsche Arena” din Stuttgart, s-a încheiat cu victoria Larisei Iordache, cu mai mult de două puncte avans față de a doua clasată, Jessica Lopez (Venezuela), și Kim Bui (Germania), pe locul 3. A fost o evoluție extrem de ”inspirată”, după cum au notat comentatorii de la fața locului, din partea reprezentantei noastre care, la bârnă și sol, a fost de departe cea mai bună, ea reușind un total foate aproape de 60.000 puncte!

La debutul noii ediții feminine a ”FIG Cupa Mondială” s-au aflat la start cele mai bune gimnaste din ierarhia Campionatului Mondial, care a avut loc în octombrie la Nanning (China), astfel că spectacolul, desfășurat cu ușile închise, a avut garanția unor evoluții la cele mai de sus cote.

S-au aflat în dispută pentru podium Elsabeth Black (Canada), Kim Bui (Germania), Vanessa Ferrari (Italia), Lisa Katharina Hill clasament gimnastica(Germania), Larisa Iordache (România), Jessica Lopez (Venezuela), Aliya Mustafina (Rusia) și Alla Sosnitskaya (Rusia), fiecare binecunoscută pentru performanțele realizate la marile competiții.

Dacă anul trecut a fost pe treapta a doua a podiumului, aici, la Stuttgart, de această dată Larisa Iordache, cu un total de 59.766, a fost marea învingătoare, atu-urile sale fiind la bârnă și sol, cu evoluții care au impresionat ”ea zburând literalmente, exercițiile sale fiind foarte dinamice și o bucurie pentru ochi!”. Exceptând paralele, unde a obținut a 3-a notă (14.700) – cea mai mare a revenit Lisei-Katharin Hill 14.966 -, Larisa Iordache și-a adjudecat toate celelate trei aparate: sărituri – 15.133 (2.Aliya Mustafina 15.000, 3. Jessica Lopez 14.600), bârnă – 15.333 (2. Vanessa Ferrari 14.333, 3. Jessica Lopez 14.200), sol – 14.600 (2. Vanessa Ferrari 14.366, 3. Kim Bui 14.266).

La finalul întrecerii, Larisa Iordache a declarat: ”A fost un concurs foarte puternic, azi, la Stuttgart. Este un trofeu pe carte îl port în inimă. Mulțumesc tuturor pentru suportul acordat, iar organizatorilor pentru realizarea acestei minunate competiții”.

Următoarea etapă a Cupei Mondiale va avea loc pe 6 decembrie, la Glasgow.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore