Polițiștii timișeni, sub directa coordonare a Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară o nouă acțiune pe raza Timișoarei. Prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu mărfuri alimentare, legume, fructe, băuturi alcoolice, precum și produse ornamentale specifice sărbătorilor de iarnă este subiectul principal al acestei acțiuni care se desfășoară astăzi.

La acțiune participă și inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. Oamenii legii sunt grupați în echipe mixte, care verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, concordanța între stocurile scriptice și faptice, documente de proveniență a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale și contabile, respectarea condițiilor de depozitare și comercializare a mărfurilor alimentare.

Mai mult, sunt instituite și filtre în punctele de trecere a frontierei, având ca scop verificarea ilegalității în domeniul transportului de mărfuri.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.