Comerțul stradal e mai ”scump” fără autorizație. Ce au pățit vânzătorii de flori, din Timișoara

Date:

Ca urmare a unei sesizări telefonice, polițiștii locali s-au deplasat joi, 26 septembrie 2014, în Piața Nicolae Bălcescu, unde s-a semnalat faptul că două persoane comercializau flori pe domeniul public, fără a deține autorizație în acest sens. Sesizarea a venit din partea vânzătorilor autorizați care plătesc taxe și impozite și care sunt revoltați de faptul că aceștia le fac concurență neloială, neavând nici documente legale și neavând plătite niciun fel de taxe.

În urma verificării documentelor, s-a stabilit că persoanele în cauză nu dețineau autorizație pentru comerț stradal, motiv pentru care au fost sancționate conform HCL 321/2001 cu câte 150 lei și le-au fost confiscate florile, care, pentru că se aflau în stare de degradare, au fost predate și distruse de către un reprezentant al Horticultura.

Polițiștii locali au aplicat, de la începutul acestui an, un număr de 275 sancțiuni pe această linie, majoritatea dintre cei care au primit amenzi fiind depistați în mod repetat. Printre locațiile cele mai frecventate de comercianții de ocazie sunt zona Traian – Podul Dacilor – Badea Cârțan. Acțiunile vor continua până la intrarea în legalitate a celor depistați.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare