Comerțul stradal e mai ”scump” fără autorizație. Ce au pățit vânzătorii de flori, din Timișoara

- Advertisement -

Ca urmare a unei sesizări telefonice, polițiștii locali s-au deplasat joi, 26 septembrie 2014, în Piața Nicolae Bălcescu, unde s-a semnalat faptul că două persoane comercializau flori pe domeniul public, fără a deține autorizație în acest sens. Sesizarea a venit din partea vânzătorilor autorizați care plătesc taxe și impozite și care sunt revoltați de faptul că aceștia le fac concurență neloială, neavând nici documente legale și neavând plătite niciun fel de taxe.

În urma verificării documentelor, s-a stabilit că persoanele în cauză nu dețineau autorizație pentru comerț stradal, motiv pentru care au fost sancționate conform HCL 321/2001 cu câte 150 lei și le-au fost confiscate florile, care, pentru că se aflau în stare de degradare, au fost predate și distruse de către un reprezentant al Horticultura.

Polițiștii locali au aplicat, de la începutul acestui an, un număr de 275 sancțiuni pe această linie, majoritatea dintre cei care au primit amenzi fiind depistați în mod repetat. Printre locațiile cele mai frecventate de comercianții de ocazie sunt zona Traian – Podul Dacilor – Badea Cârțan. Acțiunile vor continua până la intrarea în legalitate a celor depistați.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare