Dragan Petricevic, înaintea meciului de Cupă de la Cluj: ”O echipă care s-a întărit semnificativ”

- Advertisement -

Profesorul își întâlnește elevul – așa descrie site-ul oficial al bănățenilor, partida de debut în noul sezon competițional. BC Timișoara joacă primul meci oficial al sezonului 2014/2015, la Cluj, unde antrenează fostul ”elev” al lui Dragan Petricevic, de la aceeași echipă, Dorin Pintea. Tot la alb-negrii, dar pe funcția de director executiv, se află Mircea Cristescu, de asemenea fost elev al lui ”Coach” Dragan, însă asta nu-l fac pe actualul antrenor al ”leilor din Banat” să dea înapoi.

”Întâlnim o echipă care s-a întărit semnificativ. Clujul și Steaua sunt, în acest moment, echipele cu cel mai important aport din partea jucătorilor români. În aceste meciuri din Cupă avem obligația de a folosi un român pe teren în cele 40 de minute și, probabil, aici Clujul are un avantaj. Dar nici eu nu mă plâng. Poate nu am atâția jucători experimentați, dar am copii cu multă energie și dornici de afirmare. Dacă asta va face diferența, asta este, dar eu am încredere că putem reuși un rezultat bun. Noi am jucat în deplasare multe partide de verificare, deci ar trebui să fim pregătiţi pentru acest joc, dar meciurile de pregătire nu seamănă niciodată cu cele oficiale. Acum vom vedea ce înseamnă când e și un public numeros, când există și transmisiune TV, lucruri cu care nu ne-am întâlnit în pregătiri. Întotdeauna primul meci oficial acasă produce emoţie: Clujul va avea aceste emoţii sâmbătă, iar noi miercuri, la retur” a explicat Dragan Petricevic, antrenorul BC Timişoara.

Nici Dorin Pintea nu se așteaptă la o partidă facilă, în condițiile în care timișorenii au un lot ”nou” și puternic. “Ne aşteaptă un meci foarte, foarte greu, deoarece Timişoara a reuşit să îşi formeze o echipa redutabila, cu jucatori foarte buni şi ştiu sigur că antrenorul Dragan izbuteşte să-i mobilizeze pentru acest meci şi pentru începutul campionatului. Din ce ştim, au pretenții mari, își doresc enorm să aibă rezultate bune, deci 100% va fi un meci spectaculos, dar foarte greu. L-au adus pe Tica de la Asesoft, pe Pesic l-au repatriat, sunt jucători care cunosc foarte bine campionatul romanesc, la fel ca Jovanovic, care de câțiva ani este în lotul lor. Pe lângă ei au mai adus doi americani, care dau foarte multă energie, dar și pe Persic, o extremă de forţă” spune Pintea, care ”dezvăluie” și care sunt punctele slabe ale elevilor săi. ”În urma amicalelor din presezon, ne dăm seama că avem foarte mult de lucru, în apărare, dar şi la relațiile de joc. Avem jucători care au confirmat în perioada de pregătire, dar și sportivi de la care aşteptam mai mult” susține Dorin Pintea, antrenor ”U” B.T. Cluj.

Echipele din Cluj, respectiv Timişoara, s-au întâlnit de două ori sezonul trecut, victoriile fiind împărțite ”frățește”, fiecare dintre ele reușind să câștige pe teren propriu: 90-72 pentru ardeleni, la Cluj, și 90-77 pentru alb-violeţi, pa parchetul sălii Constantin Jude din Timișoara.

Partida tur din ”optimile” Cupei României va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00, la Cluj, iar returul miercuri, 1 octombrie, în sala Constantin Jude, de la ora 17:00.

Foto: Robert Dohar

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

SCM BC Timisoara joaca astazi, ultimul meci din Top 6, pe teren propriu

Echipa de baschet SCM BC Timișoara joacă astăzi, de...

SCM Politehnica Timisoara a cucerit Cupa Romaniei la handbal masculin

Echipa masculină de handbal SCM Politehnica Timișoara a dispus,...

BC Timisoara, meciuri de verificare cu alb-violetii din Kecskemet

Pauza în care a intrat competiția națională de baschet...

”Leii din Banat” intalnesc SCM U Craiova in ultima etapa din turul grupei A a Ligii Nationale

SCM Timișoara întâlnește SCM ”U” Craiova în ultima etapă...

Din aceeași categorie

Categorii Populare