SCM Politehnica Timisoara a cucerit Cupa Romaniei la handbal masculin

Date:

Echipa masculină de handbal SCM Politehnica Timișoara a dispus, duminică seara, de CSA Steaua București, scor 31-27, în finala Cupei României, obținând trofeul după o pauză de 33 de ani.

La 33 de ani distanță de la aducerea pe Bega a ultimei Cupe a României, SCM Politehnica Timișoara a reușit o nouă perfoamnță notabilă. După ce sâmbătă, alb-violeții au dispus, în semifinală, de echipa orașului gazdă a turneului ”Final Four”, CSM Focșani, duminică seara a venit rândul Stelei București să fie ”răpusă” de SCM Politehnica, în ultimul act al competiției.

În prima jumătate de meci, Poli s-a aflat la conducere, luând avans și de patru goluri, în mai multe rânduri, dar nici steliștii nu s-au lăsat. Bucureștenii au revenit grație trimiterii pe semicercul advers a tuturor celor șapte oameni care compun echipa, scoțând portarul din teren, însă scorul pauzei avea să ”încline” în favoarea alb-violeților, 15-14.

Cea de-a doua repriză a finalei s-a disputat strâns, până la mijlocul ei, când bănățenii s-au desprins la 22-18 și apoi au făcut maximum diferenței, 24-19 și 26-21. În ultimele minute, Politehnica a contracarat marcajul Stelei cu acțiuni ”unu la unu” finalizate mai ales de Sadoveac și Dragas, scorul final al jocului fiind 31-27 în favoarea timișorenilor.

Marcatorii Politehnicii au fost: Marjanovic 9 goluri, Sadoveac 7, Dragas 6, Cîmpan 3, MIlosevic și Pribanic câte 2, Fenici și Varo câte un gol. Marius Sadoveac a fost declarat MVP-ul turnului ”Final Four” de la Focșani!

Prin câștigarea Cupei României, SCM Politehnic și-a asigurat, automat, participarea în viitorul sezon al cupelor europene.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare