Echipa masculină de handbal SCM Politehnica Timișoara a dispus, duminică seara, de CSA Steaua București, scor 31-27, în finala Cupei României, obținând trofeul după o pauză de 33 de ani.

La 33 de ani distanță de la aducerea pe Bega a ultimei Cupe a României, SCM Politehnica Timișoara a reușit o nouă perfoamnță notabilă. După ce sâmbătă, alb-violeții au dispus, în semifinală, de echipa orașului gazdă a turneului ”Final Four”, CSM Focșani, duminică seara a venit rândul Stelei București să fie ”răpusă” de SCM Politehnica, în ultimul act al competiției.

În prima jumătate de meci, Poli s-a aflat la conducere, luând avans și de patru goluri, în mai multe rânduri, dar nici steliștii nu s-au lăsat. Bucureștenii au revenit grație trimiterii pe semicercul advers a tuturor celor șapte oameni care compun echipa, scoțând portarul din teren, însă scorul pauzei avea să ”încline” în favoarea alb-violeților, 15-14.

Cea de-a doua repriză a finalei s-a disputat strâns, până la mijlocul ei, când bănățenii s-au desprins la 22-18 și apoi au făcut maximum diferenței, 24-19 și 26-21. În ultimele minute, Politehnica a contracarat marcajul Stelei cu acțiuni ”unu la unu” finalizate mai ales de Sadoveac și Dragas, scorul final al jocului fiind 31-27 în favoarea timișorenilor.

Marcatorii Politehnicii au fost: Marjanovic 9 goluri, Sadoveac 7, Dragas 6, Cîmpan 3, MIlosevic și Pribanic câte 2, Fenici și Varo câte un gol. Marius Sadoveac a fost declarat MVP-ul turnului ”Final Four” de la Focșani!

Prin câștigarea Cupei României, SCM Politehnic și-a asigurat, automat, participarea în viitorul sezon al cupelor europene.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.