Filarmonica Banatul va organiza în cadrul celei de-a XV-a ediții a Timorgelfest, una jubiliară de altfel, un concert simfonic, care va avea loc sâmbătă, în 10 octombrie. Sub conducerea maestrului Gheorghe Costin, orchestra simfonică va interpreta trei lucrări ale unor compozitori din România. Cu o zi înainte, vineri, tot în Sala Capitol, va avea loc un recital susținut de Cvartetul Belcea. În cadrul programului vor putea fi ascultate Anton Webern – Cinci piese pentru cvartet, op 5, W.A. Mozart – Cvartetul în Do major, nr 19 și van Beethoven – Cvartetul în do diez minor, op 131.

Concertul pentru orgă și orchestră „Purcell Epitaph” de Eduard Terényi este prima lucrare, care va fi interpretată de Molnar Tünde la orgă, soprana Mia Iuga, Silviana Cârdu la orgă, basul Cristian Ardelean şi Cristina Struţa la orgă. Premiera absolută va fi Cantata Angst — „Muntele fricii şi muntele fericirii” pentru soprană, bas, patru recitatori şi orchestră de Mihai Şerban Ungureanu – Pamfil. Ultima lucrare din program aparține compozitorului Dan Dediu și va fi o primă audiție absolută, numindu-se „Die Seele” (Sufletul), o simfonie pentru soprană, orgă şi orchestră.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.