biciclisti-pista-timisoara-serbia

Așa cum bine știți, ABA Banat, împreună cu CJ Timiș și Primăria Zrenjanin (Serbia), implementează prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia, proiectul “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara”. Acest proiect a fost finalizat, iar data lansării oficiale, a pistei care leagă Timișoara de Serbia, se apropie.

În cadrul proiectului s-au executat 37 km de pistă pe coronamentul digului Begăi pe o lățime de 2 metri. Au fost montate 8 refugii laterale pentru bicicliști dotate cu coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis.

Lansarea pistei de cicloturism va avea loc printr-un concurs de biciclete organizat în data de 25 martie 2015 în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român, punct de maxim interes turistic de-a lungul traseului. Începând cu ora 12:00 va avea loc o scurtă prezentare a istoriei lucrărilor hidrotehnice și hidroameliorative din zonă și un concurs de ”slow-bike” între locuitorii din comuna Sînmihaiu Român și partenerii de proiect, pe 3 categorii de vârstă: adolescenți, adulți și seniori.

Locația a fost aleasă pentru a atrage atenția tuturor că la numai 8 km de oraș se află o ecluză realizată la începutul secolului trecut, ca parte a lucrărilor ce au făcut din Bega motorul dezvoltării regiunii, iar scopul evenimentului este atragerea tuturor categoriilor de vârstă spre activități sportive, recreative și turistice desfășurate într-un mediu cât mai sănătos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here