Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportUn consilier județean propune sportivilor din Timiș o modalitate de a-și ”rotunji”...

Un consilier județean propune sportivilor din Timiș o modalitate de a-și ”rotunji” susținerea financiară. Ce idee are? VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cluburile, asociațiile sportive și toate celelalte organizații care sunt reprezentate de sportivi de performanță au fost solicitate să-și trimită câte un reprezentant la o dezbatere publică pe tema finanțării sportului și a sportivilor din județul Timiș.

Cele mai importante cluburi din județ, din mai toate sporturile, au avut reprezentanți la dezbatere, la care au luat parte și ”vicele” Consiliului Județean Timiș Marian Vasile, președintele Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport, Adrian Negoiță, secretarul acesteia, Adrian Pășcuță, dar și alte personaje implicate direct în viața sportivă a județului.

Una dintre cele mai interesante propuneri a venit chiar din partea lui Adrian Pășcuță, secretarul Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport din cadrul CJ Timiș. Acesta a lansat o inițiativă cu ajutorul căreia sportivii își pot ”rotunji” veniturile. ”Avem o contribuție din partea Consiliului Județean și cred că toată lumea este de acord că noi am încercat și încercăm în continuare să sprijinim sportul. Sper s-o facem și mai bine decât am făcut-o până în prezent, dar pe lângă banii publici e foarte important ca pentru sprijinirea sportului să fie atrase și resurse private. Dacă avem sportivi buni și public numeros, sume consistente se pot strânge și cu ajutorul formularelor acelea prin care se donează 2% din impozitul pe venit. Eu îmi dau seama că pentru un sportiv sau pentru oamenii de sport, atragerea de fonduri nu este o activitate plăcută sau ușoară, dar nici nu putem spera ca în 2015 doar statul va sprijini sportul. Dacă avem impact social, oamenii pot contribui cu ceva bănuți la performanțele sportivilor. Pe lângă acele formulare, pe care sper că majoritatea cluburilor au început să le strângă, mai sunt și sponsori din mediul privat. Județul Timiș este un mediu antreprenorial foarte bogat” a explicat Pășcuță, în timpul dezbaterii.

Vezi înregistrarea video de mai jos pentru a afla ce spune Marian Vasile, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, despre finanțarea echipelor și cluburilor sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare