Robu: Avem proiecte ”FĂRĂ NUMĂR” pe fonduri europene! Printre ele e și Pasajul rutier din Piața Victoriei VIDEO

- Advertisement -

Primarul Timișoarei a anunțat ieri că administrația locală așteaptă să se deschidă noul program de finanțare europeană, întrucât Primăria are la dispoziție sute de proiecte care se pot finanța cu fonduri europene, având în plan să obțină cât mai mulți bani pentru Polul de Creștere Timișoara.

După ce a explicat că lărgirea unuia dintre pasajele care sub-traversează calea ferată de pe străzile Jiul și Popa Șapcă va fi demarată în 2015, din veituri proprii, Nicolae Robu a anunțat că celălalt pasaj, în funcție de prioritate, va fi finanțat din fonduri europene, precizând totodată că municipalitatea a pregătit sute de proiecte care se bazează pe bani de la Uniunea Europeană, multe dintre acestea fiind în domeniul infrastructurii. ”Sunt fără număr, ca să mă exprim astfel. Sunt foarte, foarte numeroase. Sunt sute de proiecte pe care noi le avem pregătite, dar vom vedea cu care dintre ele vom aplica. Trebuie să aflăm suma totală care va reveni Polului de Creștere Timișoara și apoi să mergem cu cele prioritare. Avem proiecte pentru modernizarea infrastructurii. Sunt o mulțime de trame stradale pe care vrem să le modernizăm. Alături de pasajele despre care am vorbit, mai avem și Pasajul Piața Victoriei, care are asociat modernizarea și, de fapt, redefinirea circulației pe tot Inelul 1, dar și realizarea unei parcări subterane de 700 de locuri pe Bulevardul I.C. Brătianu, porțiunea dintre Modex și Banca Națională” a declarat Nicolae Robu.

Edilul-șef al Timișoarei a mai spus că și eficientizarea energetică este o prioritate pentru municipalitate, mai ales în ceea ce privește clădirile pe care le administrația locală le deține în proprietate, dar și a blocurilor de locuințe. ”Avem o mulțime de proiecte și de eficientizare energetică a blocurilor, dar și a clădirilor publice ale orașului. Dacă ne-am putea încadra în bani, noi am introduce toate clădirile publice ale orașului în reabilitare și eficientizare energetică pe fonduri europene” a mai adăugat primarul capitalei Banatului.

Vezi înregistrarea video de mai jos cu declarațiile sale cu privire la fondurile europene și de ce spune Robu că nu se vor putea face toate, dar și care sunt primele licee, situate în apropierea Primăriei, care vor avea prioritate să fie reabilitate pe fonduri europene.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista...

ADR Vest, proiecte de atragere a peste un miliard de euro din fonduri europene, in regiune

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a realizat astăzi,...

Pe modelul Timisoara, Lugojul va primi noua autobuze electrice de la MDRAP

Nouă autobuze electrice, 3 stații de încărcare şi 9...

Doua scoli generale si doua gradinite din Timisoara intra in reabilitare

Două școli generale și două gradinițe cu program prelungit...

Din aceeași categorie

Categorii Populare