Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEveniment"Cinste lor EROILOR!" Timişorenii şi-au comemorat eroii din Decembrie '89 FOTO/VIDEO

„Cinste lor EROILOR!” Timişorenii şi-au comemorat eroii din Decembrie ’89 FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Zona Pieţei Maria a început să se umple de oameni, încă din jurul orei 18:00, cu o jumătate de oră mai repede decât se anunţase evenimentul, astfel că la 18:30 Piaţa era deja plină, iar cei prezenţi, majoritatea dintre ei mai tineri decât perioada scursă de la sângeroasele atacuri asupra timişorenilor, s-au încolonat pentru a pleca spre următoarea „oprire”.

Primul „popas” a fost în faţa Catedralei Mitropolitane, unde s-a ţinut un moment de reculegere, pentru ca mai apoi, manifestanţii să străbată Piaţa Victorei pentru a ajunge în faţa Operei Române, de unde au spus „Tatăl Nostru” exact cum făceau peste 100.000 de suflete în urmă cu 24 de ani. Totul în faţa unei cruci imense din candele aprinse, cu faţa spre Catedrală.

Coloana a plecat mai apoi pe strada pietonală Mărăşeşti, următoarea oprire, fiind la Asociaţia „Memorialul Revoluţiei” situată pe strada Oituz. Timişorenii au făcut acolo o oprire de circa 20 de minute după care au plecat, pe Calea Aradului, spre destinaţia finală – Cimitirul Eroilor de pe Calea Lipovei.

Odată ajunşi în cimitir, cei prezenţi au aprins circa 200 de candele în memoria celor căzuţi în cadrul evenimentelor din decembrie 1989, candele pe care le-au aşezat la monumentele ridicate în numele fiecărui martir în parte.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=GGvP8Kh3mlE&feature=youtu.be]

Lozincile scandate în această seară de timişoreni: „Jos Comunismul”, „Libertate”, „Păcat, păcat de sângele vărsat” şi multe altele par la fel de actuale ca acum 24 de ani şi asta datorită clasei politice din ţara în care trăim într-o democraţie aşa cum ne-au creat-o aceiaşi comunişti care dădeau jos comuniştii la Revoluţia din 1989!

2 COMENTARII

  1. O zi trista , o zi in care cei ce si-au daruit viata pentru o noua ROMANIE, iar noi cei care suntem inca vii, le spunem: Dumnezeu sa-i primeasca in imparatia lui, sa-i odihneasca in veci!Noi cei care am trait acele zile sangeroase, ne cutremuram, ne aducem aminte cu atata durere in suflete, pentru martiri nostrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Comemorare tristă la Teatrul Naţional Timişoara. Şapte ani de la moartea actorului Ioan Uţu Strugari

Comemorare tristă la Teatrul Naţional Timişoara. Se împlinesc şapte ani de când actorul Ioan...

Omagii pentru eroii care au sfârşit luptând pentru România, în faţa Catedralei Mitropolitane

Ostaşii care s-au jertfit în cele două războaie mondiale au fost omagiați astăzi, de...