AcasăStiriEveniment"Cinste lor EROILOR!" Timişorenii şi-au comemorat eroii din Decembrie '89 FOTO/VIDEO

„Cinste lor EROILOR!” Timişorenii şi-au comemorat eroii din Decembrie ’89 FOTO/VIDEO

Zona Pieţei Maria a început să se umple de oameni, încă din jurul orei 18:00, cu o jumătate de oră mai repede decât se anunţase evenimentul, astfel că la 18:30 Piaţa era deja plină, iar cei prezenţi, majoritatea dintre ei mai tineri decât perioada scursă de la sângeroasele atacuri asupra timişorenilor, s-au încolonat pentru a pleca spre următoarea „oprire”.

Primul „popas” a fost în faţa Catedralei Mitropolitane, unde s-a ţinut un moment de reculegere, pentru ca mai apoi, manifestanţii să străbată Piaţa Victorei pentru a ajunge în faţa Operei Române, de unde au spus „Tatăl Nostru” exact cum făceau peste 100.000 de suflete în urmă cu 24 de ani. Totul în faţa unei cruci imense din candele aprinse, cu faţa spre Catedrală.

Coloana a plecat mai apoi pe strada pietonală Mărăşeşti, următoarea oprire, fiind la Asociaţia „Memorialul Revoluţiei” situată pe strada Oituz. Timişorenii au făcut acolo o oprire de circa 20 de minute după care au plecat, pe Calea Aradului, spre destinaţia finală – Cimitirul Eroilor de pe Calea Lipovei.

Odată ajunşi în cimitir, cei prezenţi au aprins circa 200 de candele în memoria celor căzuţi în cadrul evenimentelor din decembrie 1989, candele pe care le-au aşezat la monumentele ridicate în numele fiecărui martir în parte.

Lozincile scandate în această seară de timişoreni: „Jos Comunismul”, „Libertate”, „Păcat, păcat de sângele vărsat” şi multe altele par la fel de actuale ca acum 24 de ani şi asta datorită clasei politice din ţara în care trăim într-o democraţie aşa cum ne-au creat-o aceiaşi comunişti care dădeau jos comuniştii la Revoluţia din 1989!

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

2 COMENTARII

  1. O zi trista , o zi in care cei ce si-au daruit viata pentru o noua ROMANIE, iar noi cei care suntem inca vii, le spunem: Dumnezeu sa-i primeasca in imparatia lui, sa-i odihneasca in veci!Noi cei care am trait acele zile sangeroase, ne cutremuram, ne aducem aminte cu atata durere in suflete, pentru martiri nostrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente