„Cinste lor EROILOR!” Timișorenii și-au comemorat eroii din Decembrie ’89 FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Zona Pieţei Maria a început să se umple de oameni, încă din jurul orei 18:00, cu o jumătate de oră mai repede decât se anunţase evenimentul, astfel că la 18:30 Piaţa era deja plină, iar cei prezenţi, majoritatea dintre ei mai tineri decât perioada scursă de la sângeroasele atacuri asupra timişorenilor, s-au încolonat pentru a pleca spre următoarea „oprire”.

Primul „popas” a fost în faţa Catedralei Mitropolitane, unde s-a ţinut un moment de reculegere, pentru ca mai apoi, manifestanţii să străbată Piaţa Victorei pentru a ajunge în faţa Operei Române, de unde au spus „Tatăl Nostru” exact cum făceau peste 100.000 de suflete în urmă cu 24 de ani. Totul în faţa unei cruci imense din candele aprinse, cu faţa spre Catedrală.

Coloana a plecat mai apoi pe strada pietonală Mărăşeşti, următoarea oprire, fiind la Asociaţia „Memorialul Revoluţiei” situată pe strada Oituz. Timişorenii au făcut acolo o oprire de circa 20 de minute după care au plecat, pe Calea Aradului, spre destinaţia finală – Cimitirul Eroilor de pe Calea Lipovei.

Odată ajunşi în cimitir, cei prezenţi au aprins circa 200 de candele în memoria celor căzuţi în cadrul evenimentelor din decembrie 1989, candele pe care le-au aşezat la monumentele ridicate în numele fiecărui martir în parte.

Lozincile scandate în această seară de timişoreni: „Jos Comunismul”, „Libertate”, „Păcat, păcat de sângele vărsat” şi multe altele par la fel de actuale ca acum 24 de ani şi asta datorită clasei politice din ţara în care trăim într-o democraţie aşa cum ne-au creat-o aceiaşi comunişti care dădeau jos comuniştii la Revoluţia din 1989!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare