A trecut o zi de când guvernul Grindeanu a abrogat OUG 13 privind modificarea Codului Penal. Însă protestele de stradă continuă.

Dacă ieri în Timişoara numărul participanţilor la manifestaţia din Piaţa Victoriei a fost la fel de mare ca şi în zilele de dinainte de abrogarea ordonanţei, astăzi numărul participanţilor a scăzut semnificativ. La ora 21 în piaţa se află aproximativ 4.000 de oameni care cântă, dansează şi cer în continuare demisia guvernului Grindeanu. Din piaţă nu lipsesc nici toboşarii, nici pancartele cu mesaje care mai de care mai inventive. „Până la capăt, până la capăt”, „Uniţi salvăm toată România” se scandează din mulţime.

Organizatorii au anunţat că protestele se suspendă până vineri, atunci când vor ieşi în stradă din nou de la ora 19. Şi sâmbăta va fi zi liberă de la proteste, astfel că următorul miting este programat pentru ziua de duminică, în aceeaşi locaţie şi la aceeaşi oră. Între timp, cei care doresc să îşi arate dezacordul faţă de acţiunile guvernului Grindeanu sunt sfătuiţi să poarte banderole albe pe braţ.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.