Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentRock for Revolution, la Timișoara! Phoenix va urca din nou pe scenă

Rock for Revolution, la Timișoara! Phoenix va urca din nou pe scenă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La Timișoara se va cânta rock în memoria oamenilor care s-au jertfit acum 26 de ani pentru ca România să iasă de sub jugul comunismului. Municipalitatea timișoreană organizează duminică, 20 decembrie, de la ora 17.00, în Piața Victoriei, concertul Rock for Revolution, pentru a-i comemora pe toți cei care au murit pentru libertate în decembrie 1989. Ziua de 20 decembrie a fost cea în care timișorenii au ieșit în stradă și totodată ziua în care a devenit liber, plătind cu sânge pentru această libertate.

Printre cei care vor urca pe scenă se numără trupele Mere, Sanctuar, Sonatic, The Weekend Band, Vest Phoenix Cover și Phoenix. Programul va debuta cu trupa Mere, cei care se descriu ca fiind „un amalgam de energie rock pură presărată cu cea mai delicioasă glazură de pop; atât de bine gătită încât nici nu vei realiza ce deguști. Trebuie doar să te lași purtat într-un tărâm psiheldelic al sentimentelor nedeslușite, dar și al expresiei neînfrânate”. Concertul va continua cu trupa Sanctuar, care s-a înființat în anul 2004, în Timișoara, abordând ca gen rock-metalul. Până în prezent aceștia și-au lansat două albume „Ființe Alese” și „30 de vieți”, pregătindu-se pentru al treilea.

Trupa Sonatic îi va urma pe scenă, un proiect muzical cu bazele la Timișoara, care a pornit la drum în anul 2007. Primul lor album a fost lansat anul trecut, fiind intitulat „Sunt”, un material cu nouă compoziții originale, care a fost desemnat Best Romanian Rock Album 2014, în cadrul Maximum Rock Awards 2014. The Weekend Band va fi antepenultima trupă care va urca pe scena amplasată în Piața Victoriei, și care lucrează anul acesta la albumul de debut.

Vest Phoenix Cover, un proiect muzical apărut în Timișoara anul trecut și care sprijină tinerele talente muzicale de pe Bega din domeniile muzicale rock și folk, îi va încânta pe timișoreni cu un repertoriu alcătuit din cover-uri ale trupei Phoenix, dar și cu alte piese rock românești și străine. Cel mai așteptat moment va fi cel în care legendara și binecunoscuta Phoenix va apărea pe scenă pentru a închide spectacolul.

Prin HCL 179/25.05.2010, s-a declarat ziua de 20 decembrie ca fiind una de importanță locală, ca fiind „Zi a Timișoarei”.

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare