AcasăStiriAdministratieSomaţii şi pentru proprietarii de clădiri istorice din cartierul Iosefin, pentru înlăturarea...

Somaţii şi pentru proprietarii de clădiri istorice din cartierul Iosefin, pentru înlăturarea aparatelor de aer condiţionat

Campania pentru respectarea legii monumentelor istorice, pentru îmbunătăţirea aspectului faţadelor clădirilor din zonele de protecţie a monumentelor şi a aspectului oraşului, continua. După zona centru – cetate, comisia Primăriei Municipiului timişoara îşi focalizează atenţia către cartierul Iosefin. Aici, 50 de proprietari de clădiri istorice situate pe bulevardele 16 decembrie 1989 şi Regele Carol I au primit somaţii pentru demontarea aparatelor de aer condiţionat de pe faţadele clădirilor. Majoritatea acestora sunt montate în zona de parter a imobilelor unde funcţionează diverse societăţi comerciale.

Proprietarii clădirilor de pe B-dul 16 decembrie 1989 nr.6 şi nr. 8 au primit somaţie pentru obţinerea unei autorizaţii de reparaţii, în regim de urgenţă, după ce marţi, o parte din faţada din zona de contact a celor două imobile a căzut.

În urma somaţiilor efectuate până în prezent, autorităţiile constată o atitudine pozitivă din partea celor care deţin în proprietate aceste clădiri-monument sau aflate în zona de protecţie a acestora.

Pe parcursul ultimei săptămâni Oficiul Judeţean de Poştă, Romtelecom, Curtea de Conturi, Hotel Timişoara, Porto Arte sau Teatrul Naţional s-au conformat. Urmează Restaurantul Lloyd – în plin proces de igienizare a copertinei, Perenna şi Consiliul Judeţean Timiş care au termen de demontare a aparatelor de aer condiţionat până vineri, 8 noiembrie 2013.

Pentru Piaţa Victoriei, urmează notificări pe tema aspectului stâlpilor de iluminat public. Societatea Retim va fi notificată pentru vopsirea stâlpilor iar societatea Elba pentru igienizarea abajururilor, schimbarea celor deteriorate şi completarea lor acolo unde lipsesc. De asemenea, reintră în verificări proprietarii imobilelor Abator, Ilsa şi Moara Elisabeta pentru lucrările de consolidare la care s-au angajat în întâlnirile directe avute la Primărie.

 

 

 

Foto:mercador.ro

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente