Protest-împotriva-amnistiei-şi-a-graţierii-la-Timişoara14

Timişorenii au ieşit din nou în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva ordonanţelor privind graţieriea şi a aministia. La ora 17:30 în faţa Operei erau adunaţi peste 2.000 de oameni, care au venit să ceară guvernului să renunţe la modificarea Codului Penalm, ar numărul acestora a crescut simțitor de la un minut la altul. Lor li s-a alăturat şi senatorul USR, Nicu Fălcoi. În aceste momente, oamenii hulesc guvernul Grindeanu şi cer demisia premierului şi a ministrului Justiţiei.

Mesajele protestatarilor au rămas în mare parte aceleaşi de săptămâna trecută, astfel că oamenii piaţă au avut şi acum cu ei pancarte cu mesaje precum „Vrem amnistie selectivă, nu grațiere colectivă”, „Vă rugăm să ne scuzați, noi protestăm, voi furați”, „Spunem NU grațierii” sau „Păzea, gândim!”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”. Amintim că duminica trecută nu mai puţin de 5.000 de timişoreni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva modificărilor pe care guvernul Grindeanu vrea să le aducă la Codul Penal. Atunci protestarii au organizat şi un marş în cadrul căruia au trecut pe la Prefectura Timiş, dar şi pe la sediul DNA. Protestarii au scandat cerând demisia premierului Grindeanu şi a şefului PSD Liviu Dragnea. Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a primit însă mesaje de încurajare din stradă.

Pentru a nu îngreuna traficul pe durata marşului programat pentru astăzi organizatorii mitingului au anunţat pe Facebook că plecarea se va face de pe strada Alba Iulia către Piaţa Libertăţii, apoi înspre Tribunal pe străzile Alecsandri şi Eugeniu de Savoya. Următoarele opriri anunţate sunt sediul DNA şi Prefectura Timiş, via Bulevardul Revoluţiei.

Update Temperaturile relativ ridicate de afară au făcut ca mobilizarea de la protestul de astăzi să fie chiar mai mare decât la cel de săptămâna trecută, astfel că nu mai puţin de 7.000 de nemulţumiţi au ieşit în stradă. Deplasarea pe traseul amintit mai sus s-a făcut fără incidente, iar la revenirea în Piaţa Victoriei protestatarii au cântat Imnul României. Următorul protest a fost stabilit deja pentru duminica viitoare.