Polițiștii locali au fost testați fizic. Vezi ce probe au avut de trecut în cadrul examenului anual FOTO

- Advertisement -

În cursul zilei de marți, o mare parte dintre oamenii legii din cadrul Poliției Locale Timișoara au susținut examenul de pregătire fizică, desfășurat în incinta arenei ”Știința”. Proba a fost introdusă încă de anul trecut și face parte din testările anuale cu ajutorul cărora se stabilesc evaluările anuale ce se acordă polițiștilor locali.

Proba a constat în alergare – 1000 de metri în cazul polițiștilor de sex masculin, respectiv 800 de metri în cazul distinselor polițiste, la acest examen fiind prezenți majoritatea polițiștilor locali. Cei care nu au putut fi prezenți, fiind în timpul serviciului, vor fi testați la o dată ulterioară.

De această dată, față de anul trecut s-a observat o evoluție pozitivă, polițiștii locali pregătindu-se mai mult pentru susținerea probei de rezistență și încadrându-se în baremul impus fiecărei categorii de vârstă, care este reglementat de sistemul Ministerului Afacerilor Interne și valabil pentru structurile din Sistemul de Ordine și Siguranță Publică. Trebuie menționat faptul că stabilirea calificativelor la final de an pentru polițiștii locali se face din susținerea mai multor examene și anume: pregătirea fizică, tragerea cu pistolul din dotare și pregătirea profesională.

Ultimele două examene vor avea loc în perioada următoare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img