Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialAdministrația Bazinală a Apelor Banat anunță că o firmă e responsabilă de...

Administrația Bazinală a Apelor Banat anunță că o firmă e responsabilă de acumularea care s-a revărsat la Liebling

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) nu administrează această acumulare, ea fiind în proprietatea societăţii SC Magus SRL Timişoara, anunță reprezentanții instituției.

Acumularea Liebling a fost avariată în urma viiturilor înregistrate în 2006 atunci creându-se o breşă în corpul barajului de pământ şi afectând evacuatorul de ape mari. În anul 2011, reprezentanţii ABAB au impus societăţii SC Magus SRL Timişoara măsura ca să golească acumularea şi să menţină golirea de fund în poziţia deschis, astfel încât să funcţioneze ca o acumulare nepermanentă până la realizarea lucrărilor de reparaţii a barajului.

”În urma deplasării reprezentantului ABAB s-au stabilit următoarele măsuri: monitorizarea permanentă a deversării apei prin breşa creată, măsură pe care o va îndeplini societatea proprietară şi menţinerea în continuare deschisă a golirii de fund până la realizarea reparaţiilor necesare”, a declarat directorul ABAB, Luci Ervin.

Nu se știe, însă, cine va suporta consecințele care au dus la inundarea celor 30 de hectare de pășune și teren agricol, acestea din urmă aparținând comunelor Liebling și Jebel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare