ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Consilierii liberali din CL Timişoara spun NU dublării prețului la gigacalorie!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Consilierii locali PNL nu vor susţine dublarea prețului la gigacalorie. Astăzi a fost convocat Consiliul Local, unde se va supune votului proiectul majoririi preţului gigacaloriei. Creșterea prețurilor pentru producerea gigacaloriei și implicit presiunea exercitată asupra bugetului local sunt de necontestat, spun liberalii. În acest sens, PNL va propune o creștere de 20,7% a prețului pentru consumatori în această fază, urmând a vedea care va fi intervenția concretă a statului în acest sector și evoluția ulterioară a prețurilor.

Nu este normal ca incompetența în administrarea Colterm să fie aruncată doar în spatele consumatorului casnic, mai ales că termoficarea centralizată în acest timp se adresează unui număr de peste 100.000 de timișoreni. Dublarea sau chiar triplarea prețului va avea efecte contraproductive, pentru că ne vom regăsi în situația în care mii de consumatori vor depune cereri de debranșare și toate eforturile nu se vor mai justifica în viitor”, explică viceprimarul Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

Liberalii spun că perspectiva lor este una pentru viitor, pentru a nu îndepărta consumatorii de sistemul centralizat, pentru găsirea de soluții în a asigura resursele necesare pentru a trece de această iarnă, pentru asigurarea agentului termic în casele oamenilor, în spitale, școli, instituții.

Dublarea sau triplarea prețurilor arată doar faptul că nu există soluții clar determinate, că s-a tergiversat luarea deciziilor, că nu a existat, un an întreg, un plan de restructurare și de eliminare a pierderilor. Suntem conștienți că la Colterm a existat o gestiune nu tocmai bună în trecut, dar asta nu e un motiv pentru care să lăsăm oamenii fără căldură și apă caldă”, transmite grupul consilierilor liberali din administrația timișoreană.

Aruncarea a tot ce e rău în trecut, fără a-și asuma nimeni eșecul din acest an, concordatul, directorul numit cu probleme penale, readucerea în Consiliul de Administrație a unor membri care au mai făcut parte din conducere, lipsa unui plan de restructurare și eliminare a pierderilor, intrarea total nepregătiți în iarnă și în insolvență, fără a face un stoc minim de cărbune, arată că, în ultimul an, gestiunea a fost proastă și a generat situația de acum”, completează Cosmin Tabără.

Grupul PNL din CL Timișoara solicită încă o dată Executivului Primăriei soluții pentru a asigura termoficarea în această iarnă, fără a-i îndepărta pe consumatori de sistemul de termoficare.

Toate trebuie corelate într-un program, ținând cont, desigur, și de faptul că societatea Colterm se găsește în insolvență. Ura, vorbele grele, dublarea sau triplarea prețurilor nu rezolvă problema asigurării căldurii. Deși este târziu, dialogul între toate părțile implicate și propunerile concrete sunt singurele soluții în acest moment”, a concluzionat viceprimarul Cosmin Tabără.

- Advertisement -
Ioana Danciu
Ioana Danciu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore