Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieConsilierii liberali din CL Timişoara spun NU dublării prețului la gigacalorie!

Consilierii liberali din CL Timişoara spun NU dublării prețului la gigacalorie!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Consilierii locali PNL nu vor susţine dublarea prețului la gigacalorie. Astăzi a fost convocat Consiliul Local, unde se va supune votului proiectul majoririi preţului gigacaloriei. Creșterea prețurilor pentru producerea gigacaloriei și implicit presiunea exercitată asupra bugetului local sunt de necontestat, spun liberalii. În acest sens, PNL va propune o creștere de 20,7% a prețului pentru consumatori în această fază, urmând a vedea care va fi intervenția concretă a statului în acest sector și evoluția ulterioară a prețurilor.

Nu este normal ca incompetența în administrarea Colterm să fie aruncată doar în spatele consumatorului casnic, mai ales că termoficarea centralizată în acest timp se adresează unui număr de peste 100.000 de timișoreni. Dublarea sau chiar triplarea prețului va avea efecte contraproductive, pentru că ne vom regăsi în situația în care mii de consumatori vor depune cereri de debranșare și toate eforturile nu se vor mai justifica în viitor”, explică viceprimarul Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

Liberalii spun că perspectiva lor este una pentru viitor, pentru a nu îndepărta consumatorii de sistemul centralizat, pentru găsirea de soluții în a asigura resursele necesare pentru a trece de această iarnă, pentru asigurarea agentului termic în casele oamenilor, în spitale, școli, instituții.

Dublarea sau triplarea prețurilor arată doar faptul că nu există soluții clar determinate, că s-a tergiversat luarea deciziilor, că nu a existat, un an întreg, un plan de restructurare și de eliminare a pierderilor. Suntem conștienți că la Colterm a existat o gestiune nu tocmai bună în trecut, dar asta nu e un motiv pentru care să lăsăm oamenii fără căldură și apă caldă”, transmite grupul consilierilor liberali din administrația timișoreană.

Aruncarea a tot ce e rău în trecut, fără a-și asuma nimeni eșecul din acest an, concordatul, directorul numit cu probleme penale, readucerea în Consiliul de Administrație a unor membri care au mai făcut parte din conducere, lipsa unui plan de restructurare și eliminare a pierderilor, intrarea total nepregătiți în iarnă și în insolvență, fără a face un stoc minim de cărbune, arată că, în ultimul an, gestiunea a fost proastă și a generat situația de acum”, completează Cosmin Tabără.

Grupul PNL din CL Timișoara solicită încă o dată Executivului Primăriei soluții pentru a asigura termoficarea în această iarnă, fără a-i îndepărta pe consumatori de sistemul de termoficare.

Toate trebuie corelate într-un program, ținând cont, desigur, și de faptul că societatea Colterm se găsește în insolvență. Ura, vorbele grele, dublarea sau triplarea prețurilor nu rezolvă problema asigurării căldurii. Deși este târziu, dialogul între toate părțile implicate și propunerile concrete sunt singurele soluții în acest moment”, a concluzionat viceprimarul Cosmin Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Peste 13.000 elevi din Timişoara vor primi burse! Primăria alocă 16 milioane de lei

Primăria Timişoara alocă 16 milioane de lei pentru anul 2022, mai mult cu 4...

Consilierii locali PSD se opun majorării impozitelor şi gigacaloriei, la Timişoara!

Marţi, în plenul Consiliului Local Timişoara vor fi supuse votului două proiecte care vor...

USR+ Timiș își va lua adio, cât de curând, de la consilierul local Ana Munteanu

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe lângă fotbal și politică, să...