AcasăStiriAdministratieConsilierii locali au votat creşterea prețului gigacaloriei! Cu cât se modifică factura...

Consilierii locali au votat creşterea prețului gigacaloriei! Cu cât se modifică factura emisă de Colterm din 2017

Consilierii locali din Timişoara au votat astăzi modificarea preţului de producţie la gigacalorie. Practic, ajustarea tarifului a fost necesară din cauza creşterii preţului ingredientelor care intră în procesul de producţie.

Deşi proiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, primarul Nicolae Robu a explicat că este necesar ca el să fie votat. Urmare a HCL-ului, costul de producţie a gigacaloriei va fi de 374, 26 lei, însă timişorenii vor scoate din buzunare doar 242 de lei, faţă de 244 de lei cât scoteau până acum. Diferenţa de doi lei este dată de scăderea TVA de la 20 la 19.

„S-a făcut o ajustare de preţ şi asta se va reflecta în proiectul de hotărâre de astăzi, dar pe când să se rezolve ce am cerut noi, guvernul a transferat problema de la ANRSC la ANRE şi o să mai dureze luni de zile până când noul organism însărcinat cu validarea preţurilor la servicii o să se pronunţe, dar acum avem un preţ actualizat într-un prim pas. Vreau să fie foarte limpede, noi nu majorăm preţul la cetăţean sau la agentul economic abonat la Colterm. Avem un angajament vechi că nu majorăm preţul şi deşi preţul folosit în ingrediente a tot crescut, şi la gaz şi la cărbune şi la tot ce intervine în proces, noi am păstrat preţul constant. Asta echivalează cu a fi redus preţul către cetăţeni cu peste 30%, aproape 40%. Dacă noi am fi actualizat preţul în funcţie de costuri, preţul ar fi crescut. Noi aprobăm astăzi majorarea subvenţiei astfel încât abonaţii Colterm să plătească acelaşi preţ, consecinţă a faptului că costurile Colterm sunt mai mari decât cele care erau până acum”, a declarat primarul Nicolae Robu în plen. Ulterior, edilul a explicat că este posibil ca valoarea facturilor emise către cetăţeni să fie mai mare în viitor dacă preţul gazului va creşte foarte mult.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente