Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Consilierii locali PSD se opun „noilor biruri fiscale useriste” şi aduc trei amendamente la proiectul privind majorarea impozitelor pentru 2022

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
Grupul consilierilor locali PSD Timișoara va propune trei amendamente la proiectul de Hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în Timișoara pentru anul 2022. Proiectul urmează să fie votat în plenul Consiliului Local de la finele acestei luni.

Primul amendament va viza reducerea impozitului pe clădiri pentru persoanele juridice la 1,2%. Această propunere a fost susținută și anul trecut de grupul PSD de consilieri municipali, fără însă, să întrunească numărul necesar de voturi.

Sperăm că, de această dată, vom convinge cel puțin 14 din cei 27 de colegi că este nevoie să ofere un sprijin concret mediului de afaceri timișorean, sufocat în ultimii patru ani de cele mai mari taxe și impozite locale din România! Acest amendament îi dă o ultimă șansă primarului Dominic Fritz să își onoreze promisiunile lansate anul trecut la dezbaterea publică pe tema taxelor și impozitelor, când a afirmat public că va lua în calcul o relaxare fiscală pentru 2022. “Relaxarea” propusă timișorenilor – în varianta useristă – vizează păstrarea plafoanelor maxime la impozitele pentru agenții economici și triplarea lor pentru persoanele fizice!„, transmite Grupul Consilierilor Locali PSD Timişoara.

Al doilea amendament se referă la păstrarea cotei de 0,6% a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice, care este, de asemenea, cea mai mare din țară și fără majorarea gândită de Executiv.

Triplarea sa este aberantă și nocivă, iar argumentul domnilor Fritz și Creiveanu, că s-ar elimina o inechitate în raport cu persoanele juridice, demonstrează un anumit nivel precar și rudimentar de  pregătire și viziune economică de dreapta, în condițiile în care o persoană fizică plătește lunar la stat un procent de 10,5 la sută din veniturile din închiriere, în timp ce o firmă are o cotă de impozitare de 1 la sută!„, mai spun social democraţii timişoreni.

Al treilea amendament vizează reducerea cu 10 la sută a impozitelor pe clădiri pentru persoanele juridice care plătesc integral până la data de 31 martie.

Anul trecut, un amendament similar, propus de un coleg liberal, a fost aprobat, însă în acest an optica economică useristă a eliminat și acest ajutor pentru mediul de afaceri din Timișoara!„, au conchis social democraţii.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare