Crestere RECORD a numarului de calatori la Aeroportul International Timisoara

- Advertisement -

Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara a început promițător anul 2020, după cum arată datele de trafic aerian înregistrate în luna ianuarie. Acestea arată creșteri în privința numărului de pasageri, a numărului de mișcări aeronave, precum și a cantității de marfă transportată spre și dinspre Timişoara.

Luna ianuarie a anului 2020 a adus un număr de 119.373 de pasageri în tranzit spre/dinspre aeroportul timișorean, cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. Cei mai mulți călători au ales zborurile spre/dinspre București, München, Bergamo (Milano) și Luton (Londra). De asemenea, o creștere semnificativă s-a înregistrat și în ceea ce privește numărul de mișcări aeronave, astfel numărul zborurilor a crescut cu 10,8 % comparativ cu aceeași lună a anului trecut, înregistrându-se 1.441 de aeronave care au aterizat sau decolat de la Timişoara.

”Evoluția numărului de pasageri îmbarcați/debarcați la aeroportul din Timişoara se datorează curselor aeriene directe spre tot mai multe destinații, dar și a creșterii frecvenței zborurilor. De asemenea, creșterea traficului aerian de marfă este un indicator extrem de important pentru dezvoltarea regiunii Banat. Aceste cifre ne bucură, dar ne și responsabilizează permanent în ceea ce privește oferirea unor servicii optime și eficiente pentru pasageri, în condițiile în care aeroportul din Timișoara este și principala poartă aeriană din Vestul României”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Bilanțul primei luni a anului 2020 arată că s-a înregistrat o creștere de 5,3% în privința traficului cargo, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în total fiind transportate aerian 434 de tone de marfă. Creșterea traficului aerian de marfă este un indicator al dezvoltării stabile și sustenabile a economiei regionale.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Crestere semnificativa a numarului de pasageri la Aeroportul Timisoara, in 2019

Reprezentanții Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara (AIT) se laudă...

Curse aviatice noi, Timisoara – Stuttgart, de trei ori pe saptamana

Timișoara deține al doilea aeroport din Romania pe care...

Mai PUTINI pasageri pe Aeroportul International Timisoara, in 2018

Anul trecut a însemnat pentru Aeroportul Internațional ”Traian Vuia”...

Un nou operator low-cost vine pe Aeroportul International Timisoara

Începând cu luna iunie 2019, o nouă companie aeriană...

Ryanair si Tarom zboruri suplimentare București-Timișoara și retur

Compania aeriană Ryanair va introduce, începând cu luna octombrie,...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img