Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cu ochii pe şoferi!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi reducerea consecinţelor acestora, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de control în trafic şi în acest sfârşit de săptămână.

 

Acţiunile s-au desfăşurat atât pe drumurile naţionale cât şi pe străzile din municipiul Timişoara, folosindu-se aparatura video de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 

Astfel poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au aplicat 674 de sancţiuni contravenţionale, ocazie cu care au reţinut 33 de permise de conducere şi 14 certificate de înmatriculare.

 

Din cele constatate s-a stabilit că principala abatere săvârşită de conducătorii auto a fost nerespectarea normelor legale privind viteza de deplasare, 308 şoferi fiind amendaţi pentru că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. În cadrul acţiunii nici pietonii nu au scăpat de amenzi, 140 de persoane care nu au respectat normele privind circulaţia pe drumurile publice fiind sancţionate de poliţişti.

 

În perioada 24 – 25.09.2012, în baza protocolului de colaborare în domeniul cooperării transfrontaliere încheiat între Căpitănia de Poliţie a judeţului Csongrad – Ungaria şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, poliţiştii rutieri din cadrul ambelor instituţii vor desfăşura acţiuni comune pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie înregistrate de ambele părţi ale frontierei comune în care sunt implicaţi cetăţeni ai celor două ţări.

 

Acţiunile vor fi desfăşurate „în oglindă” pe principala arteră rutieră spre punctul de trecere de frontierei Cenad-Kiszombor, respectiv pe D.N. 6 ,Timişoara – Sânnicolau Mare – Cenad.

 

Totodată, în săptămâna 24 – 27.09.2012, vor fi desfăşurate şi acţiuni de verificare în trafic a legalităţii transportului de persoane

Pentru că în urma unor activităţi de control derulate la nivelul judeţului Timiş, anterior începerii noului an şcolar, au fost identificate o serie de nereguli cu privire la autovehiculele destinate exclusiv transportului de elevi sau a conducătorilor acestora (18 autovehicule aveau expirată inspecţia tehnică periodică, 6 nu deţineau asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, iar 3 conducători de autovehicule nu deţineau certificatul de competenţă profesională), poliţiştii vor desfăşura în perioada stabilită controale în trafic pentru a conferi siguranţa necesară celor care beneficiază de transporturile respective.

Principalele obiective ale acţiunii sunt reducerea riscului de victimizare din accidente rutiere în care să fie implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare