Nu stii ce sa mai adaugi fripturii pe care tocmai ai preparat-o? Incearca un sos cu ciuperci care va imbunatati gustul mancarii pe care o prepari fie ca e vorba de paste, friptura sau salata.

Ingrediente sos ciuperci:
– 300 gr de ciuperci
– 200 ml smantana
– 150 ml vin alb
– 100 ml apa
– o ceapa
– 2 catei de usturoi
– 4 linguri de ulei de masline
– sare
– piper
– busuioc

Mod de preparare

1. Taie ceapa marunt si pune-o la calit in uleiul de masline.
2. Cand aceasta e aramie adauga ciupercile si usturoiul pisat.
3. Lasa-le la foc mic pentru 5 minute. Stinge-le cu vinul alb si lasa-le la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate.
4. Acum trebuie sa adaugi apa si smantana. Mai lasa pe foc cam 10-15 minute.
5. La sfarsit se adauga busuioc, sare si piper dupa gust.

Gustul delicat al acestui sos de ciuperci iti va incanta papilele gustative si iti va face restul simturilor sa vibreze. Pune-l direct peste mancare sau adauga mancarea peste el in tigaie!