Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Sos cu ciuperci -Reţeta zilei- 25 septembrie

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Nu stii ce sa mai adaugi fripturii pe care tocmai ai preparat-o? Incearca un sos cu ciuperci care va imbunatati gustul mancarii pe care o prepari fie ca e vorba de paste, friptura sau salata.

Ingrediente sos ciuperci:
– 300 gr de ciuperci
– 200 ml smantana
– 150 ml vin alb
– 100 ml apa
– o ceapa
– 2 catei de usturoi
– 4 linguri de ulei de masline
– sare
– piper
– busuioc

Mod de preparare

1. Taie ceapa marunt si pune-o la calit in uleiul de masline.
2. Cand aceasta e aramie adauga ciupercile si usturoiul pisat.
3. Lasa-le la foc mic pentru 5 minute. Stinge-le cu vinul alb si lasa-le la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate.
4. Acum trebuie sa adaugi apa si smantana. Mai lasa pe foc cam 10-15 minute.
5. La sfarsit se adauga busuioc, sare si piper dupa gust.

Gustul delicat al acestui sos de ciuperci iti va incanta papilele gustative si iti va face restul simturilor sa vibreze. Pune-l direct peste mancare sau adauga mancarea peste el in tigaie!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare