ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cum alegem scaunul auto pentru copil

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nu mai este un secret pentru nimeni că părinţii pun pe primul loc siguranţa copiilor, iar alegerea unui scaun auto potrivit reprezintă primul pas pe care îl puteţi face pentru a preveni eventualele accidente. Statistic vorbind, s-a dovedit eficacitatea unui astfel de scaun, invenţie care a salvat de-a lungul timpului multe vieţi în rândul copiilor.

Provocarea vine atunci când piaţa vine cu tot felul de soluţii, de modele, de idei, iar părintele devine confuz, printre atâtea oferte. Iată câteva aspecte de care trebuie să ţineţi cont atunci când porniţi în căutarea unui scaun auto pentru copilul dumneavoastră:

1. Vârsta şi greutatea copilului. Pentru a răspunde nevoilor clienţilor, producătorii scot la vânzare diferite tipuri de scaune care au ca prim criteriu de diferenţiere vârsta şi greutatea. În cazul nou-născuţilor care cântăresc până în 9 kilograme, există aşa-zisele „coşuleţe” sau „scoici”, care se aşază cu faţa în direcţia opusă sensului de mers. Spătarul are o înclinaţie de 135 grade, fiind special dezvoltate pentru a proteja coloana vertebrală fragilă a bebeluşilor. Când copilul creşte, puteţi opta pentru un scaun auto grupa 0-1(0-18 kg) sau 1-2-3 (9-36 kg).

Înălţătorul este recomandat copiilor cu o greutate cuprinsă între 18 şi 36 kg. Dat fiind faptul că nu beneficiază de centuri, nu este indicat să vă grăbiţi cu achiziţionarea unuia.

Puteţi renunţa la înălţător atunci când copilul sta suficient de confortabil pe spătar şi atinge cu picioarele podeaua. Centura de siguranţă nu trebuie să treacă peste gâtul copilului, în timp ce partea de jos trebuie să se aşeze peste coapse, şi nu peste abdomen. În general, acest lucru se întâmplă la vârsta de 8-12 ani, când cel mic are o greutate de 35 kilograme şi o înălţime de 1,45 metri.

2. Sistemele de siguranţă. Montarea unui scaun auto pentru copil poate să fie dificilă de la o maşină la alta, banchetele din spate fiind diferite. În principiu, magazinele ar trebui să permită instalarea scaunului pentru a vedea dacă se potriveşte autoturismului dumneavoastră. După ce l-aţi instalat, acesta nu trebuie să se mişte mai mult de 2-3 cm în lateral.

Totuşi, există câteva criterii de siguranţă pe care trebuie să le luaţi în calcul. Potrivit reglementărilor europene, pentru că cel mic să fie în siguranţă, scaunele auto trebuie să aibă sistem de prindere în 5 puncte. Astfel, vor fi împiedicate alunecarea şi zguduirea copilui în cazul unor frâne bruşte sau al unui accident. Pentru a vă asigura că beneficiază de acest ham de prindere, căutaţi pe etichetă produsului litera “Y”.

În cazul nefericit al unui accident, forţele pot fi egale sau pot depăşi o tonă, de aceea este esenţial să căutaţi un scaun auto al cărui producător propune soluţii pentru absorbţia acestor forţe şi pentru protejarea copilului.

De cele mai multe ori montarea corectă a scaunului face diferenţa în cazul unui accident. Din păcate, doar o treime din acestea sunt montate aşa cum trebuie. Pentru a preveni astfel de situaţii, căutaţi scaunele care beneficiază de tehnologia ISOFIX (sistem lansat în 1997 şi dezvoltat în colaborare cu Volkswagen).

3. Scaunele deja folosite. În cazul unui buget redus, cei mai mulţi părinţi aleg să cumpere un scaun auto deja utilizat. Înainte de a face acest pas, întrebaţi proprietarul dacă în timpul utilizării a avut loc vreun accident. Evenimentele rutiere pot deforma structura scaunului, ceea ce se răsfrânge direct asupra siguranţei copilului.

4. Materialele din care sunt construite. Copii sunt foarte sensibili la mişcare, de aceea este foarte posibil să li se facă rău şi să vomite. Pentru “a scoate faţa” scaunului, asiguraţi-vă înainte ca materialul este uşor de întreţinut şi de curăţat.

Pentru un plus de siguranţă, puteţi opta pentru un scaun confecţionat dintr-un material textil anti-alunecare, ignifug şi rezistent la lumină (scaunul nu ia foc în cazul unui accident) şi fără compuşi toxici (coloranţi etc) informează Poliţia Rutieră prin intermediul site-ului oficial al instituţiei.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore