Din 2013 plătim impozite mai mari cu 16 procente!Nici amenzile nu scapă de această majorare

- Advertisement -

Din 2013 plătim impozite mai mari cu 16 procente!Nici amenzile nu scapă de această majorare 1Impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2013 vor creşte cu 16,05%, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Această majorare reprezintă indexarea cu rata inflaţiei pentru perioada de trei ani de la ultima indexare, respectiv 16,05% pentru anii 2010-2012.

Astfel, de anul viitor vor fi plătite sume mai mari pentru impozitul pe clădiri şi pe terenuri, pentru impozitul pe mijloacele de transport, pentru impozitul pe spectacole, pentru taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere, precum şi pentru sancţiuni. Prin indexarea la inflaţie a impozitelor şi taxelor locale, MFP estimează că veniturile bugetelor locale vor creşte cu 531,62 milioane lei anual.

Următoarea indexare a impozitelor şi taxelor locale va avea loc în cursul anului 2015 şi se va aplica de la 1 ianuarie 2016.

O.T.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare