Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieDirectori noi în şcolile din Timiş. Profesorii nu s-au înghesuit la concurs!

Directori noi în şcolile din Timiş. Profesorii nu s-au înghesuit la concurs!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Este oficial, mai multe școli din Timiș au directori noi. Posturile au fost scoase la concurs săptămânile trecute de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Răspunderea în plus nu a fost însă pe placul multor profesori din capitala Banatului, astfel că pentru a ocupa unul din cele 146 de posturi scoase la concurs au candidat doar 94 de profesori.

Pentru a deveni directori de unitate de învățământ, dascălii au avut de promovat proba evaluării CV-ului, prezentarea unui plan managerial, dar și o probă scrisă. După finalizarea concursurilor, situația se prezintă după cum urmează: 64 din cei 94 de candidaţi au aplicat pentru un post de director, în vreme ce alţi 25 de profesori au dorit să ocupe funcţia de director adjunct. Nu mai puţin de 25 de candidaţi au fost respinşi, iar unul a fost eliminat din concurs. În total, 59 de candidaţi au promovat cu brio probele de la examen, astfel că şcolile din Timiş au de acum 44 de directori noi şi 15 directori adjuncţi. Din cei 44 de directori, 30 vor munci în mediul urban şi 14 în mediul rural.10 din cei 15 adjuncţi vor avea loc de muncă în oraşe şi restul de cinci în sate sau comune. În total, pentru noul an şcolar, în Timiş vor exista 197 de directori şi 92 de adjuncţi. În 87 de şcoli vor fi numiţi directori noi, din cauză că posturile nu au fost ocupate prin concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare