poliI

ACS Poli Timișoara a primit prima donație considerabilă, în urma apelurilor lansate de către primarul Nicolae Robu. O firmă locală, care deocamdată rămâne anonimă, a sponsorizat echipa cu 50.000 de euro.

Dacă primul apel lansat de primarul Timișoarei pentru finanțarea echipei ACS Poli Timișoara a rămas fără ecou, cel de-al doilea a avut succes.

„Apelurile mele spre cei care au bani să vină la greu să ajute ACS Poli Timișoara nu sunt fără ecou. Deja avem un sponsor, nu vă pot spune încă numele. Este o firmă care s-a angajat ferm, se pregătește să plătească 50.000 de euro, adică peste 200.000 de lei și își analizează afacerile acest sponsor să vadă dacă poate să vină cu încă atât”, a declarat Nicolae Robu, vineri.

Suma acoperă o parte din datoriile clubului, însă nu pe toate. Pentru a se licenția, ACS Poli Timișoara trebuie să scape de datorii până în 31 martie. Primarul însă nu a putut preciza exact de câți bani mai este nevoie.

„Momentan nu este niciun pericol, dar trebuie să mai facem încasări pentru ca la 31 martie să nu avem datorii. Sunt datorii în momentul de față. Nu le ştiu acum, dar situaţia este mult mai bună decât la alte cluburi din România. La noi restanţele sunt de două luni, nu depășesc două luni. Sunt datorii şi către stat, s-a făcut o eşalonare, dar trebuie să mai venim cu fonduri. Echipa nu este în pericol. Echipa terbuie să se concentreze pe pregătire şi pe joc să strângem puncte. Sunt cluburi în situații mult mai critice decât cea în care ne aflăm. Jucătorii, antrenorii, echipa tehnică, n-au motive să-și facă griji. Eu consider că nu vor fi probleme la licențiere, că avem capacitatea să strângem fondurile neceare .”,a adăugat primarul Timişoarei.

Cât despre răspunsul primit de la Curtea de Conturi la contestația municipalității în privința finanțării echipelor sportive, edilul a declarat că acesta poate fi atacat în termen de 15 zile. Potrivit răspunsului primit în 18 februarie, finanțarea echipelor sportive din Timișoara este ilegală:

„Aplicarea defectuoasă a legislației în materie de către contestatar este confirmată și prin faptul că prin finanțările succesive sub formă de cotizație a unor asociații fără scop patrimonial, cu sume ale căror cuantumuri au fost stabilite unilateral de către asociatul Municipiul Timișoara prin Consiliul Local Timișoara, acesta a eludat […]”.

În acest context, municipalitatea timișoreană nu va putea face plăți pentru ACS Poli Timișoara.

„Noi putem ca în termen de 15 zile să atacăm în instanțele judiciare această rezoluție a Curții de Conturi, de fapt decizia 40 din august 2015, și să sperăm că la acest nivel abordarea va fi alta, așa cum, de altfel a și fost, în momentul în care judecătoria a emis acte, hotărâri de aprobare a statutelor și actelor constitutive ale tuturor celor cinci asociații, acte în care este stipulat inclusiv faptul că municipalitatea finanțează activitățile organizate de și în aceste asociații prin cotizații”, a mai precizat Nicolae Robu.

UPDATE. Sponsorul anonim este de fapt unul ce deja finanțează echipa: Casa Rusu

Sponsorul anonim anunțat de Nicolae Robu că va dona zeci de mii de euro către ACS Poli Timișoara este de fapt unul dintre actualii finanțatori ai echipei. Anunțul a fost făcut de primar pe pagina sa de Facebook. Se pare că în câteva ore de la anunțul de finanțare pentru 50.000 de euro, suma s-a dublat.

„Casa Rusu a semnat ieri un nou contract de sponsorizare a ACS Poli, de data aceasta în valoare de 100 000 euro! Cu virare imediată a primei tranșe, de 50 000 euro și în termen de câteva săptămâni a tranșei a doua, de asemenea de 50 000 euro”, a scris Robu pe contul său de Facebook.

Între Casa Rusu și ACS Poli Timișoara a fost semnat un contract de sponsorizare în urmă cu aproximativ un an, iar tot atunci a fost imprimat numele firmei pe tricourile jucătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here