DUPLICITATE PMP Timiș vrea alianță cu PNL la CL Timișoara și funcții mai multe de la PSD în parteneriatul pentru șefia CJ Timiș

- Advertisement -

PNL Timiş ar putea avea încă două voturi garantate în Consiliul Local Timişoara. Totul după ce astăzi noua conducere a PMP Timiş, reprezentată de Radu Şumălan a purtat discuţii cu liderul interimar al PNL Timiş, Nicolae Robu, în vederea unei alianţe pentru CL Timişoara. Deocamdată, majoritarea în consiliul municipal este asigurată prin alianţa dintre PNL şi UNPR.

„S-a convenit că există premisele unor colaborări punctuale la nivelul Consiliului local Timișoara. Sunt încă amănunte de lămurit în privința acestor potențiale colaborări, sens în care optăm să furnizăm opiniei publice detalii suplimentare doar după o nouă întâlnire între PMP și PNL, dar și după o dezbatere internă, la nivelul PMP Timiș, dezbatere pe care nu o considerăm doar firească, ci și esențială. Au fost identificate puncte comune care ar putea fi susținute de către parlamentarii PMP și PNL de Timiș, aspect pe care îl considerăm de asemenea benefic. În privința unei colaborări între PMP și PNL la nivelul Consiliului județean Timiș, unde PMP are deja un parteneriat oficial cu Partidul Social Democrat, am optat ca, pentru moment, să ne păstrăm angajamentele actuale de colaborare. Așa cum am mai arătat, atâta timp cât PSD rămâne un partener loial în Consiliul Județean Timiș, nu vedem motive pentru a exista o schimbare de optică din partea PMP. Considerăm întrevederea de astăzi ca fiind una de interes pentru electoratul din județul Timiș, fiind adepții ideii că, pe perioada exercitării mandatelor de aleși locali, reprezentanții PMP au obligația să pună interesul public înaintea celui de partid”, a transmis Radu Şumălan. Discuţiile au fost confirmate şi de Robu, care a postat un text pe Facebook prin care a informat şi el în legătură cu discuţiile, fără a oferi însă informaţii în plus faţă de cele furnizate de liderul PMP. Acum aproximativ o săptămâna, PMP Timiș anunța că nu se poate mulțumi doar cu o funcție de vicepreședinte la CJ Timiș și că protocolul cu PSD trebuie renegociat.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare