Enel are un termen până la care ne mai ține în beznă seara. Când revine iluminatul stradal

- Advertisement -

În beznă completă – așa sunt străzile Timișoarei de cinci nopți. Iluminatul public a fost grav afectat după furtuna de duminică, iar echipele Enel par să nu fi făcut față solicitărilor din teren. În ajutorul specialiștilor din Timiș au fost aduse echipe din București și Dobrogea pentru a ajuta la reluarea alimentării cu energie electrică în localitățile din Timiș, dar și pe multe străzi din oraș. Iluminatul stradal a ajuns ultimul pe lista de priorități.

„Acum problema cu asigurarea curentului casnic este aproape rezolvată, am publicat o listă cu 86 de străzi unde avem sesizări că mai sunt mai ales branșamente, nu mai sunt defecțiuni care să afecteze zone întinse. Atâtea mai sunt de rezolvat, dar am cerut ca de astăzi să se intervină și la iluminat și într-un timp cât mai scurt să intrăm în normalitate și cu iluminatul măcar în normalitatea cu ghilimele pe care am avut-o dinainte de furtună, că aia nu e normalitate. Nu putem aspira acum la normalitate fără ghilimele.
Sunt câteva zone în care e nevoie de timp mai mult pentru că acolo sunt stâlpi distruși care trebuie schimbați și nu sunt pe stoc, ei trebuie comandați și durează până când vor fi achiziționați, montați. În acele zone unde nu există altervnativa de a duce prin subteran că nu sunt pregătiți cei de la Enel și oricum becurile pe stâlpi trebuie puse, dar în acele zone va dura mai mult, dar astea reprezintă puțin procentual prin oraș. (…) Dar în linii mari eu consider că într-o săptămână ar trebui să ajungem la iluminatul de dinainte de furtună cu câteva excepții”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img