Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateEtica în cercetarea medicală reunește specialiști de renume din Europa la UMF...

Etica în cercetarea medicală reunește specialiști de renume din Europa la UMF Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Manifestarea se desfășoară la finalul proiectului european FP7 REBORNE (Regenerating Bone Defects using New biomedical Engineering approaches), al cărui scop a fost aplicarea terapiei cu celule stem în afecțiunile osoase degenerative. Proiectul a reunit cercetători din 8 țări europene (Franta, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Spania, Norvegia, alături de România), și a avut o abordare complexă, parcurgându-se toate etapele cercetării, de la studiul preclinic până la aplicații pe om, cu rezultate promițătoare atât la adulți, cât și la copii cu defecte osoase.

Cercetarea timișoreană a devenit și mai competitivă prin înființarea centrului de cercetări OncoGen – Centrul de terapii genice si celulare in tratarea cancerului, dotat cu toate facilitățile necesare studiilor de biologie celulară și moleculară, genetică, precum și cu o zonă GMP destinată manipulării celulelor stem umane în vederea dezvoltării de terapii avansate. Totodată specialiștii ortopezi sunt integrați în rețeaua de centre care au primit acreditare pentru a realiza studii clinice multicentrice bazate pe utilizarea celulelor stem mezenchimale umane în terapia defectelor osoase.

Workshop-ul va avea loc in Sala Senat UMFVBT, între orele 10:00-15:30, și se adresează atât tinerilor cercetători și doctoranzi, cât și cercetătorilor care derulează proiecte în domeniul medical. Vor susține prelegeri personalități din sfera terapiilor celulare și eticii medicale: Pierre Layrolle, coordonatorul proiectului REBORNE (Franța), Alberto García Gómez, directorul UNESCO al Departamentului de Bioetică și Drepturile Omului (Italia), Torsten Tonn, specialist cooptat în Comitetul de Terapii Avansate al EMA (Germania), Francisco Javier Cámara (Spania), precum și Alexandra Enache, director IML Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Curs de vară al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Vezi despre ce e vorba şi când începe

În perioada 15 - 20 iulie 2013, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş"...

Conferinţa regională „Managementul pacientului politraumatizat în spitalele din România” are loc la Timişoara, săptămâna viitoare

Societatea Română de Chirurgie de Urgenţă şi Traumatologie (SRCUT) şi Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat...