AcasăStiriSanatateConferinţa regională "Managementul pacientului politraumatizat în spitalele din România" are loc la...

Conferinţa regională „Managementul pacientului politraumatizat în spitalele din România” are loc la Timişoara, săptămâna viitoare

Societatea Română de Chirurgie de Urgenţă şi Traumatologie (SRCUT) şi Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara organizează o nouă conferinţă pe tema politraumei, aceasta urmând a avea loc la Timiloara, în perioada 12-13 iulie 2013, la Hotel Reghina Blue. Conferinţa este coordonată de prof. dr. Mircea Beuran, preşedintele SRCUT, UMF „Carol Davila” Bucureşti (coordonator naţional), prof. dr. Doru Vâlceanu, UMF „Victor Babeş” Timişoara şi şeful Clinicii III Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara (SCJUT), coordonator regional.

Întâlnirea anticipează crearea Centrului Regional de Urgenţă Timişoara şi urmăreşte să ajute la stabilirea unor protocoale de comunicare între medicii de diverse specialităţi care fac parte din echipa de politraumă, precum şi între unităţile medicale din regiune implicate în tratamentul pacientului politraumatizat. Medicii chirurgi, anestezişti şi urgentişti sunt invitaţi să ne fie alături de organizatori pentru o discuţie transparentă şi constructivă vizând managementul politraumei în spitale.

Este cea de a patra manifestare din seria dedicată politraumei, după două evenimente organizate la nivel naţional, în 2012, la Tg. Mureş şi la Bucureşti, şi după conferinţa regională de la Iaşi, din martie 2013. Manifestările urmăresc să găsească soluţii pentru a permite îngrijirea optimă a pacientului politraumatizat şi în spital, după preluarea lui din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), în contextul unui sistem de sănătate tot mai deficitar. O reuşită a evenimentelor organizate pe această temă a fost măsura luată de Guvern şi de Ministerul Sănătăţii de a înfiinţa Programul Naţional de finanţare a cazurilor critice. Programul, coordonat de prof. dr. Dorel Săndesc, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI), oferă spitalelor resurse suplimentare pentru a-şi recupera banii cheltuiţi pentru cazurile complexe.

Conferinţa este creditată de către Colegiul Medicilor din România cu 7 credite de educaţie medicală continuă. Au confirmat prezenţa la eveniment următorii:
– Dr. Vasile Cepoi, Consilier de Stat pe probleme de Sănătate al Prim-Ministrului;
– Prof. dr. Dorel Săndesc, preşedinte SRATI, UMF “Victor Babeş” Timişoara;
– As. med. Daniel Aurelian Ilincariu, coordonator centrul regional de transplant, SCJUT, Clinica ATI;
– Prof. dr. Lazăr Fulger, UMF “Victor Babeş” Timişoara, Clinica II Chirurgie SCJUT;
– Conf. dr. Ciprian Duţă, Clinica II Chirurgie SCJUT;
– Dr. Mihai Bujor Grecu, Medic şef UPU-SMURD SCJUT;
– Dr. Ioan Nediglea, medic primar anestezie şi terapie intensivă SCJUT;
– Dr. dr. med. Horia Pleş, neurochirurgie, SCJUT;
– Şef Lucrări dr. Stelian Pantea, UMF “Victor Babeş”;
– Dr. Flore Vârcuş, UMF “Victor Babeş”;
– Prof. dr. Mihai Ionac, UMF “Victor Babeş” Timişoara;
– Conf. dr. Cristian Nica, UMF “Victor Babeş”, Clinica III Chirurgie Generală SCJUT;
– Dr. Sorin Păun, Clinica de Chirurgie, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.12
Mai multe informaţii despre conferinţă şi despre modalitatea de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.eurocomunitateamedicală.ro. Data limită de înscriere este 5 iulie 2013.

Politrauma, adică afectarea a celor puţin două organe, dintre care unul cu risc vital, este principala cauză de mortalitate în rândul persoanelor sub 45 de ani, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Accidentele rutiere sunt cauza numărul unu de politraumatisme.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente