Explicația PSD pentru eșecurile lui Robu: Nu a lăsat loc de discuții cu cei care l-au propulsat în funcția de primar

0
1072

Nota internă a primarului Nicolae Robu, prin intermediul căreia își amenință angajații cu sancțiuni pentru că nu au reușit să îi îndeplinească promisiunile de campanie, a intrat și în atenția PSD, după ce a ajuns inițial în mediul online. Social-democrații spun că primarul este cel care și-a pus singur bețe în roate, prin atitudinea pe care avut-o față de Guvernul Ponta, mai ales în condițiile în care el a ajuns în funcție și cu ajutorul lor.

Recent, o nouă notă internă a primarului Nicolae Robu a ajuns în mediul online. Aceasta este adresată viceprimarului Dan Diaconu și angajaților Direcției Urbanism, Sport, Cultură:

„În primul rând, îmi exprim nemulțumirea că programele pentru Timișoara și timișoreni <20 de baze sportive în cartiere> și <4 bazine de înot în cartiere> au fost tratate de dumneavoastră cu o asemenea neglijență, încât nici până la această oră, după aproape patru ani de mandat și la cca trei ani de când v-am cerut cu insistență să faceți demersurile necesare implementării lor, niciunul din elementele lor – o bază sportivă, respectiv un bazin de înot – nu a fost demarat. Copiii Timișoarei, tinerii, dar și cetățenii de vârste mai avansate au nevoie de astfel de facilități, ele reprezintă angajamente electorale și promisiuni reiterate din postura mea de Primar, asigurarea finanțării a fost mereu asumată de subsemnatul și, prin urmare, nicio scuză pentru inacțiune, pentru situația actuală, nu-și are locul. Vă atrag atenția că în data de 1.03.2016 voi face o analiză a responsabilității și voi aplica sancțiunile prevăzute de lege – pentru incompetență, neglijență în serviciu etc., de la caz la caz – celor vinovați”.

Dacă edilul este decis să dea vina pe subordonați pentru că nu și-a îndeplinit promisiunile din campanie în decursul celor patru ani de mandat, subiect care va fi exploatat la maxim de către contracandidații săi în campanie, social-democrații vin cu o altă explicație. Ei pun eșecurile administrației Robu pe seama atitudinii primarului, una catalogată ca fiind „extremă”. Reprezentanții PSD îi bat și obrazul lui Robu, care a uitat rapid cine i-au fost parteneri în campanie și l-au ajutat să ajungă în fotoliul de primar, fiind catalogați ulterior de către liberal ca „ciuma roșie”.

„Eu vă pot înmâna câteva din promisiunile electorale ale domnului Robu și dacă dumneavoastră găsiți realizările pe care și le dorea primarul în tot ceea ce s-a întâmplat, eu mă opresc doar la acestea ce sigur le confirmă nota internă a primăriei ca nerealizări. Sigur, pentru parte dintre acestea au fost găsiți alți vinovați în afara primarului. Dacă domnul Robu a avut atitudinea pe care a avut-o față de cei care l-au propulsat în funcția de primar, îmi aduc aminte celebra apreciere a dânsului că suntem reprezentanții ciumei roșii, nu? Din punctul meu de vedere a avut o abordare care nu i-a făcut cinste. S-a poziționat într-o manieră extremă, nu a lăsat loc de discuții, de uși deschise niciunde unde putea să obțină audiențe pentru proiectele pe care ar putea să le ducă până la capăt. Alții s-au dus cu studii de fezabilitate și au obținut fonduri”, a declarat Florin Bîrsășteanu, candidatul PSD pentru Primăria Timișoara.

promisiunile lui Nicolae Robu

Spune-ţi opinia civilizat!