Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberFilmele SăptămâniiFilmul Săptămânii-Silver Linings Playbook

Filmul Săptămânii-Silver Linings Playbook

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

2“Scenariu pentru happy-end”/Silver Linings Playbook, filmul supriză al începutului de an, care a fost nominalizat la Premiile Oscar la 8 categorii, printre care şi “Cel mai bun film”, “Cel mai bun actor”, “Cea mai bună actriţă” sau “Cel mai bun regizor”, va rula pe marile ecrane din România începând cu data de 1 februarie 2013.
Jennifer Lawrence, interpreta rolului principal, a fost distinsă deja cu Glob de Aur, pentru “Cea mai bună actriţă într-un muzical sau într-o comedie”, în cadrul ceremoniei care a avut loc pe data de 14 ianuarie, în Los Angeles.
Filmul este unul profund şi intens, “cu personaje autentice care îşi trăiesc poveştile într-un univers familial, încărcat de emoţie, dramă surprinzătoare şi comedie neintenţionată”, după cum explică David O. Russell, regizorul producţiei. “Deşi acţiunea are loc într-un anumit timp şi spaţiu, cu obiceiuri specifice, care nu se aseamănă cu altele, toate emoţiile şi dorinţele de dragoste şi respect sunt universale”, adaugă acesta, explicând de ce povestea creează o experienţă emoţională pentru fiecare spectator în parte.
Povestea debutează cu prezentarea succintă, dar sugestivă a vieţii lui Pat Solatano (Bradley Cooper), după ce acesta pierduse totul: casa, slujba şi chiar soţia. După ce petrecuse 8 luni într-o instituţie specializată pentru o infracţiune minoră, Pat se întoarce în locuinţa părinţilor, decis să îşi refacă viaţa, să-şi păstreze optimismul şi să se împace cu soţia sa, în ciuda despărţirii lor dificile. În scurt timp, Pat o întâlneşte pe Tiffany (Jennifer Lawrence), o domnişoară cu un temperament dificil şi cu propriile probleme, iar acum filmului devine complicat cu adevărat. Tiffany se oferă să-l ajute pe Pat să se împace cu fosta lui soţie, dar Pat trebuie să facă ceva foarte important pentru ea, în schimb. Pe măsură ce înţelegerea lor se derulează şi finalurile fericite se întâmplă în viaţa fiecăruia, între cei doi se înfiripă o legătură surprinzător de strânsă.
Regizorul filmului menţionează că cei doi sunt un cuplu vulcanic pe marele ecran: Bradley Cooper dă viaţa unui Pat Solatano direct, curajos şi vulnerabil, în timp ce Jennifer Lawrence creează un personaj autentic şi emoţional, iar atracţia dintre cei doi este irezistibilă şi fermecătoare.
Filmul a fost foarte bine primit şi de criticii de gen americani. Andrew O’Hehir, de la publicaţia americană online Salon, spune despre “Scenariu pentru happy-end” că “revitalizează comedia romantică, un gen discreditat în ultima vreme, prin curaj, emoţie şi dramă realistă”, în timp ce Elizabeth Weitzman, de la New York Daily News susţine că „este o comedie romantică tulburătoare, ideală pentru vremurile în care trăim”, iar Colin Covert, de la Minneapolis Star Tribune explică de unde vine originalitatea poveştii: “Silver Linings Playbook ne spune că finalurile fericite pot depinde de găsirea oamenilor care să trăiască împreună cu noi în nebunia noastră, nu pe cei care să ne ajute să evadăm din aceasta”.
“Scenariu pentru happy-end” este un film emoţionant, dar în acelaşi timp profund şi conturat prin subtilităţi fermecătoare, aşadar nu-l rataţi! Va rula în Cinema City din întreaga ţară din 1 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Filmul Săptămânii – Endless Love

Doi tineri (Alex Pettyfer şi Gabriella Wilde) din medii foarte diferite se întâlnesc şi...

Filmul Săptămânii – The Legend of Hercules

Tânărul Hercule este fiul unei regine din Grecia antică şi a lui Zeus, produsul...

Filmul Săptămânii – Ride Along

Un tip căruia-i turuie gura încontinuu ţine neapărat să meargă măcar o dată în...