IMG_2199

Rând pe rând, atât Piața Unirii cât și a Operei au fost „asaltate” de aproximativ 300 de oameni, “înarmați”cu bannere, pancarte și dorința de a se face auziți.

Protestatarii au “venit din nou în piață, pentru Roșia, pentru viață” să-și arate suportul în ceea ce privește soarta localității din munții Apuseni. Cei mai activiști dintre timișeni și-au instalat corturile de mai bine de câteva zile în mijlocul Pieței Unirii și s-au alăturat celor “nou sosiți” în lupta “împreună pentru natură”.

Manifestanții au bătut în tobe, au “zdruncinat” sticle cu pietre în interior și au scandat lozinci. S-au expus riscurile în ceea ce privește mineritul prin cianură, s-a cerut “uciderea” legii ce “dă ok-ul” proiectului precum și includerea zonei apusene în patrimoniul UNESCO.

Atât național cât și internațional, oamenii s-au unit sub același obiectiv și rezistă, protestele nu dau nicio urmă de diminuare iar presiunile asupra celor de la conducere continuă. “Victoria aparține celui mai perseverent”, după cum zicea Napoleon Bonaparte, deci “rețeta”este simplă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here