20130911-police-x600-1378934106

Ziua de luni, 16 septembrie, marchează începutul anului școlar de învățământ preuniversitar , o zi de ”relaxare” pentru părinții ce-și trimit odraslele la “instruire” și una, nu foarte fericită pentru elevii ce urmează să-și înceapă ziua într-un mod matinal și să încheie perioada “de hibernare pe timp de vară”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş s-a mobilizat și a luat măsurile necesare pentru a preveni evenimentele negative și pentru a asigura ordinea și liniștea publică în zonele instituțiilor de învățământ.Aceștia vor acționa atât la nivel “pietonal cât și rutier”.

Astfel, în timp ce 59 de „milițieni” vor asigura fluiditatea traficului și evitarea accidentelor și ambuteiajelor,  restul își vor desfășura activitatea “intens” în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Pentru anul 2013-2014, prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, a consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor pe parcursul întregului an şcolar este una din priorităţile Poliţiei Române.“Planul” vizează prezența permanentă a unor patrule de poliție în cadrul “zonelor școlare”,  verificarea societăților comerciale amplasate aproape de „perimetrul de învățământ ” precum și organizarea frecventă a unor întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolilor, cât şi cu părinţi şi elevi.

După cum am expus anterior, poliția timișoreană este pusă pe treabă (cel puțin acum la început când sunt motivați) iar ziua de mâine va fi una plină de activitate, din toate punctele de vedere. Primarul Nicolae Robu va participa la câteva deschideri “școlare”,  la Liceul teoretic Nikolaus Lenau, la Colegiul Bănățean precum și la Constantin Diaconovici Loga.

Vă urăm un an școlar plin de prosperitate, reușite și trezire la realitate căci voi sunteți viitorul!

 

sursă foto: assets-s3.rollingstone.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.