casa-tineretului

În data de 26 iunie 1990, în clădirea actuală a Consiliului Județean Timiș, un grup format din 24 de tineri de la diverse asociații înființează primul Consiliu de Conducere al Fundației Independente pentru Tineret Timiș – FITT, denumire schimbată în 2002 în Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Aniversarea celor 25 de ani se va celebra la Casa Tineretului împreună cu tinerii reprezentanți ai ONG-urilor de tineret, cu membrii fondatori, conduceri și foști angajați ai fundației din 1990 până astăzi.

Clădirea Casa Tineretului din Timișoara a fost dată în folosință în 1978, acum 37 de ani, cu scopul de a fi locație destinată activităților și proiectelor pentru tineret. A fost construită de tineri și administrată de UTC până la revoluția din 1989. Începând cu anul 1990 Casa Tineretului este administrată și este proprietatea Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș este condusă de tineri, echipa actuală a Consiliului de Conducere fiind formată din 13 reprezentanți ai ONG-urilor de tineret din Timiș. Cel mai important proiect anual este Gala Premiilor pentru Tineret, proiect care are scopul de a premia și promova exemplele de bună practică din Domeniul Tineretului.

”În 1990 s-a resimțit nevoia existenței, în Timișoara, a unei fundații pentru tineret care să catalizeze eforturile organizațiilor de tineret care se constituiau în perioada respectivă spre organizarea de proiecte pentru tineri – educaționale, sportive, sociale, culturale, artistice, dar si de a administra clădirea Casa Tineretului din Timișoara. Astăzi, în cadrul fundației activează și sunt susținute peste 30 de asociații pentru tineret, fundația este implicată în viața culturală și socială a orașului și desfășoară proiecte de tineret la nivel european cu peste 100 de organizații partenere” a declarat Cătălin Iapă, președintele Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.