Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieGrindeanu crede că noul guvern ar trebui să înceapă munca urgent. Care...

Grindeanu crede că noul guvern ar trebui să înceapă munca urgent. Care e cea mai arzătoare problemă a CJ Timiș

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Guvernul României ar trebuie să fie învestit şi să se pună cât mai repede pe treabă, crede Sorin Grindeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care la finele săptămânii trecute a declarat că are încredere că Sevil Shhaideh, nominalizată de PSD pentru funcţia de premier, va face treabă foarte bună.

În schimb, şeful CJ Timiş este nemulţumit de modul în care fostul guvern de tehnocraţi a gestionat problema fondurilor europene.

„Eu sper că odată cu instalarea noului guvern se vor debloca programele operaţionale importante pentru că e un mare minus pe care l-am avut. Dincolo de Programul Operaţional pe Resurse Umane, singurul pe care eu ştiu că l-a deblocat acest guvern de tehnocraţi din anumite interese mai mult sau mai puţin transparente, de exemplu programul POIM de infrastuctură unde judeţul Timiş putea să fie beneficiar pe infrastructură este aprobat. Prima poziţie pe program la centrul intermodal apare Timişul. Nu s-au lansat nici ghidurile, nu s-a acreditat nici autoritatea de management deci au pierdut foarte mult timp în care noi putem să începem să depunem proiecte şi să fim jucători în implementare acestor proiecre. Este un proiect de care se vorbeşte de 15 ani şi care este finanţat cu 35.000.000 de euro, condiţia e să se deblocheze lucrurile odată cu noul guvern. După aceea un alt proiect important pentru care cred că în primele şase luni ale noului an vom găsi finanţarea potrivită este cel al maternităţii. Avem, după cum ştiţi, setate lucrurile cu parteneri din Csongrad pe România – Ungaria, este un proiect de 10.000.0000 euro în care dânşii sunt partenerii noştri, trebuie lansat ghidul ca noi să vedem dacă este eligibil sau nu. Este un proiect la care nu renunţăm, acela legat de noua maternitate. Sunt şi proiecte mai micuţe pe prima jumătate a anului, dar aşteptăm să vedem dacă sunt elegibile în funcţie de criteriile programelor respective”, a declarat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare