sorin-grindeanu-2

O lună de zile – atât are la dispoziţie Corpul de control al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, pentru a lămuri problema diminuării suprafeţei Aeroportului Cioca, obiectiv al cărui teren ar fi scăzut cu nouă hectare în ultimii ani.

Preşedintele CJ Timiş a promis că dacă în urma verificărilor se va ajunge la concluzia că legea a fost încălcată, va sesiza poliţia.

„Vă spun cât se poate de sincer că îmi doresc să se facă lumină în ceea ce priveşte acest subiect. Am auzit foarte multe lucruri. De la a auzi şi până la a vedea, şi sper să ni se arate tuturor şi să se explice foarte clar situaţia prin acele CF-uri in extenso care s-au cerut în plen, care este situaţia acum, dată prin expertiză, de ce s-a ajuns aici pentru că explicaţiile pot fi mai multe. Sentinţe definitive ale instanţei, punere în posesie conform legii. Dacă am ajuns aici ce vrem să facem de acum încolo cu acest obiectiv pe care îl avem, dar trebuie clarificate lucrurile. (…) Nu suntem pe rol de poliţist, sunt alte instituţii care se ocupă cu lucru ăsta, dar dacă avem semne de întrebare bineîneţeles că vom sesiza aceste autorităţi”, a declarat Grindeanu.

De cealaltă parte, vicepreşedintele CJ Timiş Traian Stancu este de părere că la Cioca nu există nereguli. Totuşi acesta este de acord cu verificările în urma cărora instituţia va avea undă verde să dea drumul unui proiect de punere în valoare a locaţiei.
„Nu cred că în cazul Aeroportului Cioca nici nu ne dorim şi nici nu cred personal că sunt ilegalităţi. Am încercat de două ori, cu doi primari diferiţi, cu doi preşedinţi de consilii diferiţi să demarăm acest proiect. Era vorba ca împreună să facem acea societate mixtă care să dezvolte Aeroportul Cioca. Nu a mers, v-am zis, oamenii au încercat de două ori şi s-a ajuns până la faza de comisii tehnice şi acolo s-a oprit. Cred că cel mai important lucru va fi stabilirea proprietăţii. Indiferent din ce motive vor fi sau nu vor fi nu ştiu câte mii de metri pătraţi, că sunt la ei sau la noi, după ce vom stabili fiecare pe ce suntem proprietari cred că aşa vom ajunge la o înţelegere să vedem cum dezvoltăm Aeroportul Cioca”, a declarat Stancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.