Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateUmilință pentru bolnavii care se tratează la Oncologia din Timișoara: sunt duşi...

Umilință pentru bolnavii care se tratează la Oncologia din Timișoara: sunt duşi cu targa pe scări. Când va fi dotată clădirea cu un lift

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Bolnavii care se tratează la Secția de Oncologie de pe strada Victor Vabeș din Timișoara au parte, pe lângă chinurile bolii cumplite cu care luptă, și de umilințe din partea autorităților.

Deși la Oncologia din Timișoara se tratează și oameni cu cancer în stare avansată, aceștia nu pot fi transportați cu liftul de la un etaj la altul. Asta pentru că locația de pe strada Victor Babeș, unde a fost mutată Oncologia în 2012, nu dispuse de o astfel de dotare. De ani buni, bolnavii sunt cărați cu targa sau cu căruciorul pe scări. Spitalul este în juridicția Primăriei Timișoara, și, conform primarului Nicolae Robu, în anul 2017 la Oncologie se vor face investiții.

„Am alocat în acest an 55.000.000 de lei în domeniul sănătăţii pentru investiţii şi dotări în spitalele aflate în juridicţia primăriei. Nu e deloc puţin pe investiţii şi dotări. Noi dovedim prin fapte că într-adevăr acordăm domeniului sănătăţii o atenţie specială pentru că până la urmă nimic nu e mai important decât sănătatea. Vor fi lucrări de reabilitare la clinica de Oncologie a Spitalului Municipal, clinică aflată pe strada Victor Babeş unde am mutat-o atunci când am renunţat la a sta în chirie la cetăţenii de pe Mihai Viteazu. Se vor face lucrări la faţadă şi se va amplasa un lift pentru că principala lipsă a clădirii este că nu dispune de lift şi unii bolnavi au dificultăţi să urce, iar cu targa sau cu căruciorul este dificil să fie transportaţi pe casa scării. Valoarea contractului este de 750.000 de lei, banii provin de la bugetul local”, a declarat Robu.

Municipalitatea timișoreană așteaptă deschiderea liniilor de finanațare de la Uniunea Europeană pentru a depune proiecte de anvergură prin care să obțină banii necesari lucrărilor de modernizare a spitalelor din Timișoara.

„Noi facem pe buget local tot ce vedeţi, în această perioadă în care s-au încheiat proiectele pe programe europene, de pe exerciţiul financiar 2007 -2013, şi asta s-a întâmplat în 2016, nu am avut alte resurse financiare decât veniturile proprii şi în continuare tot pe venituri proprii vom lucra, până când vor veni primii bani europene pe exerciţiul 2014-2020 şi probabil că primii bani efectivi îi vom avea spre sfârşitul anului 2017, dar noi nu stăm până atunci, cum a fost tradiţia în Timişoara, să ne lamentăm că nu ni se dă sau nu suntem lăsaţi, noi facem multe lucruri cu banii noşti”, a completat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Inedit! Un specialist dermopigmentist își pune experiența la bătaie, în mod gratuit, în beneficiul femeilor bolnave de cancer

Larisa Miroiu nu e vreun înger! Și nici vreo sfântă coborâtă din calendarele creștine!...

Raul Pătrașcu, micul Peter Pan din fruntea Spitalului Județean Timișoara

Fără doar și poate, Raul Pătrașcu, de-acum celebrul și mult trâmbițatul absolvent de “Yale”...

CJ Timis, investiții totale de 18 milioane lei in Spitalul Judetean din Timisoara, in 2019

Investițiile făcute în cursul anului 2019 în infrastructura Spitalului Clinic Județean de Urgență din...