Lupta împotriva consumului de droguri, finanţată cu 200.000 de lei pe şase ani! Ce spune şeful CJ Timiş

- Advertisement -

Statistici îngrijorătoare în Timiş, acolo unde numărul tinerilor care aleg să consume substanţe interzise rămâne ridicat.

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara (C.R.P.E.C.A.) şi-a prezentat recent raportul de activitate pe 2016 şi a primit asigurări din partea executivul CJ Timiş că va primi în continuare bani pentru susţinerea activităţilor care au ca scop informarea tinerilor. Spre exemplu, doar în 2016 centrul a primit o finanţare de 16.850 de lei, bani care au fost cheltuiţi pe diverse proiecte de prevenţie.

“Consiliul Județean Timiș va susține și în continuare programele derulate de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara. De altfel, CJT este primul și singurul consiliu județean din țară care în 2015 a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne – Agenția Națională Antidrog – care are ca scop promovarea, la nivel județean, a unor proiecte și acțiuni care să vizeze prevenirea traficului și consumului de droguri. De asemenea, pentru punerea în aplicare a Strategiei județene Antidrog Timiș 2014-2020, instituția administrației județene a alocat 30.000 lei/ an” a informat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

La ședința de prezentare a raportului de activitate au luat partereprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului Școlar județean Timiș, repzentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și ai altor instituții și organizații partenere în proiecte din domeniul prevenirii și combaterii consumului de droguri, dar şi prefectul Mircea Băcală.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare