Liberalii din Timiș, DOAR trei amendamente pentru bugetul național. Cum critică deputatul Popescu guvernul Grindeanu

- Advertisement -

Pace şi colaborare pentru binele judeţului – asta cer primarul Timişoarei, Nicolae Robu, din calitatea de preşedinte interimar al PNL Timiş şi deputatul Pavel Popescu, printr-un apel la parlamentarii din judeţul nostru. De ce caută cei doi colaborarea cu colegii din PSD puteţi citi mai jos.

„Este un buget al promisiunilor și atât, este un buget care ascunde puțină minciună. Veniturile pe 2017 stau undeva la 31,3% în timp ce cheltuielile sunt de 34,2%. Dacă se merge în acest ritm, în a doua jumătate a anului 2017 România se va împrumuta din sursă externă. Există un şiretlic în acest buget făcut pe genunchi şi anume creditele de angajament. Primarilor din România li s-au promis 31,3 miliarde de euro prin credite de angajament, dar cei care au făcut bugetul, au spus că în acest an nu se pot face plăţi numai de 2.3 miliarde. Aceste credite de angajament nu sunt decât promsiuni de atragere a acestor primari. Există un şiretlic prin care primarii sunt atraşi spre această guvernare promiţându-li-se că proiectul din comuna lor va începe, dar plata nu se va putea face pentru aceste credite de angajament nu sunt totuna cu creditele de la buget. Nu se ţine cont de normele UE privind creditele de angajament. Opt milioane de euro pentru judeţul Timiş, primul judeţ din România mi se pare o jignire”, a declarat deputatul Pavel Popescu.

Primarul Nicolae Robu a explicat și el că „în general partidului parlamentar aflat la guvernare primesc dispoziţii pe linie de partid să nu perturbe proiectul venit de la partid cu amendamente. Am vorbit mereu despre faptul că parlamentarii trebuie să fie factorul decizional suprem şi prin urmare mizăm în continuare pe faptul că se va ajunge ca în mod raţional câteva amendamente care sunt foarte bine susţinute să fie acceptate şi votate, indiferent de culoare politică sau de o majoritate. Primul amendament depus este pentru racordul la autostradă prin bifurcaţia Arad –Sânandrei, al doilea se referă la bugetul Ministerul Dezvoltării cu ţintă bugetul CNI care să permită ducerea la zi a documentaţiilor sălii polivalente de 16.000 de locuri, bazinul olimpic şi noul stadion. Al treilea amendament depus de către parlamentarii de Timiş se referă la o suplimentare a fondurile alocate MDRT în vederea susţinerii proiectelor din programul PNDL”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare