Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăLiberalii din Timiș, DOAR trei amendamente pentru bugetul național. Cum critică deputatul...

Liberalii din Timiș, DOAR trei amendamente pentru bugetul național. Cum critică deputatul Popescu guvernul Grindeanu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pace şi colaborare pentru binele judeţului – asta cer primarul Timişoarei, Nicolae Robu, din calitatea de preşedinte interimar al PNL Timiş şi deputatul Pavel Popescu, printr-un apel la parlamentarii din judeţul nostru. De ce caută cei doi colaborarea cu colegii din PSD puteţi citi mai jos.

„Este un buget al promisiunilor și atât, este un buget care ascunde puțină minciună. Veniturile pe 2017 stau undeva la 31,3% în timp ce cheltuielile sunt de 34,2%. Dacă se merge în acest ritm, în a doua jumătate a anului 2017 România se va împrumuta din sursă externă. Există un şiretlic în acest buget făcut pe genunchi şi anume creditele de angajament. Primarilor din România li s-au promis 31,3 miliarde de euro prin credite de angajament, dar cei care au făcut bugetul, au spus că în acest an nu se pot face plăţi numai de 2.3 miliarde. Aceste credite de angajament nu sunt decât promsiuni de atragere a acestor primari. Există un şiretlic prin care primarii sunt atraşi spre această guvernare promiţându-li-se că proiectul din comuna lor va începe, dar plata nu se va putea face pentru aceste credite de angajament nu sunt totuna cu creditele de la buget. Nu se ţine cont de normele UE privind creditele de angajament. Opt milioane de euro pentru judeţul Timiş, primul judeţ din România mi se pare o jignire”, a declarat deputatul Pavel Popescu.

Primarul Nicolae Robu a explicat și el că „în general partidului parlamentar aflat la guvernare primesc dispoziţii pe linie de partid să nu perturbe proiectul venit de la partid cu amendamente. Am vorbit mereu despre faptul că parlamentarii trebuie să fie factorul decizional suprem şi prin urmare mizăm în continuare pe faptul că se va ajunge ca în mod raţional câteva amendamente care sunt foarte bine susţinute să fie acceptate şi votate, indiferent de culoare politică sau de o majoritate. Primul amendament depus este pentru racordul la autostradă prin bifurcaţia Arad –Sânandrei, al doilea se referă la bugetul Ministerul Dezvoltării cu ţintă bugetul CNI care să permită ducerea la zi a documentaţiilor sălii polivalente de 16.000 de locuri, bazinul olimpic şi noul stadion. Al treilea amendament depus de către parlamentarii de Timiş se referă la o suplimentare a fondurile alocate MDRT în vederea susţinerii proiectelor din programul PNDL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina! OncoHelp asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin...

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt puternic pentru județul Timiş și...

Donație de aproape 120.000 de euro pentru mamele victime ale violenței în familie! Gestul impresionant al unor timișeni

Gest impresionant făcut de doi timișeni care au donat Consiliului Județean un imobil, împreună...