12.9 C
Timișoara
marți,13,aprilie,2021
AcasăStiriPoliticaIn ajunul zilei Romaniei, pactul pentru Basarabia

In ajunul zilei Romaniei, pactul pentru Basarabia

Inainte de sarbatorirea zilei Romaniei pe 28 noiembrie (zi cu semnificaţie pentru români, deoarece în anul de graţie 1918 pe 28 noiembrie s-a produs alipirea Bucovinei la Ţara Mamă) a fost semnat în faţa presei timişene Pactul pentru Basarabia, propus de nişte tineri inimoşi de la „Acţiunea 2012”. Toţi cei 14 candidaţi ai PRM Timiş sunt de acord cu prevederile acestui pact, care, deşi se adreseaza doar candidaţilor la alegerile parlamentare din 2012, a fost semnat de facto de toţi membri Partidului România Mare în momentul completării adeziunii la partid.

 

Preşedintele PRM Timiş, Dr. Livius Ţîrnea in comunicatul dat publicitatii remarca urmatoarele:

Aud că deja acest pact a fost semnat şi de membri marcanţi ai USL şi ARD. Ţin să-i felicit sincer pe cei care au făcut-o şi nutresc speranţa că o vor face cât mai mulţi. Sper să nu fie doar o vâjâială electorală ieftină. Ca să fie credibili, după semnarea Pactului pentru Basarabia, ar trebui să mai semneze ceva: o adeziune la Partidul România Mare, după o prealabilă spovedire şi împărtăşire, desigur.

Personal, cred cu tărie că va veni un moment astral pentru români, în care unitatea teritorială se va reface şi acest moment simt că nu este foarte îndepărtat. România în momentul de faţă este ca un organism la care i-a fost amputat un picior şi o mână, deci nu are cum să fie un organism sănătos şi puternic. Chiar dacă în momentul de faţă hotarul României este cel stabilit în urma înţelegerii între doi dintre cei mai mari răufăcători ai istoriei şi anume Hitler şi Stalin (şi mă refer aici la Pactul Ribbentrop-Molotov), hotarul real îl oglindeşte Cerul şi mai devreme sau mai tarziu, Neamul Românesc va fi din nou împreună în aceeaşi casă. Degeaba a fost condamnat pactul Ribbentrop-Molotov dacă consecinţele lui sunt încă o realitate.

Am afirmat zilele trecute în presă, mai în glumă mai în serios că PRM Timiş ar fi de acord cu regionalizarea României cu o singură condiţie. Regiunile să fie următoarele: 1. România aşa cum este azi; 2. Basarabia; 3. Bucovina de nord şi ţinutul Herţei; 4. Cadrilaterul. Ar mai fi şi Insula Şerpilor, dar în momentul de faţă România deţine deja două: una la Palatul Cotroceni şi una la Palatul Victoria. Aţi observat că UDMR de multă vreme insistă pe proiectul de regionalizare a României. Dacă vor fi de acord cu proiectul nostru, sunt gata să insist la conducerea centrală a PRM să-i luăm cu noi la guvernare şi să facem alianţă cu ei.

Şi pentru că astăzi, 28 noiembrie este şi ziua de naştere a preşedintelui PRM, domnul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele de suflet al tuturor românilor cinstiţi şi patrioţi, îi voi face un mic cadou şi voi recita o viitoare capodoperă a literaturii române atunci când se va afla de ea, o comoară care stă ascunsă românilor din anul 1982 când a fost scrisă şi până azi: TRIPTIC LA MAREA UNIRE.

 

Valentin Handro

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,885FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
159CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
193CititoriConectați-vă
46,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente