Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieŢiganii din Timişoara pot răsufla uşuraţi. Adio taxă pe turnuleţ

Ţiganii din Timişoara pot răsufla uşuraţi. Adio taxă pe turnuleţ

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ţiganii din Timişoara pot răsufla uşuraţi. Taxa inedită pe care primarul Timişoarei a anunţat-o în urmă cu o jumătate de an a devenit istorie, înainte de a deveni realitate. Aceasta nu poate fi aplicată pentru că în codul fiscal nu există nici o prevedere prin care ar putea fi introdusă.

„Vom introduce o taxă pentru fiecare turnuleţ”, este declaraţia pe care Nicolae Robu a făcut-o în urmă cu şase luni. Ideea edilului-şef al Timişoarei trebuia să ajungă pe masa consilierilor locali, însă acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Astăzi, primarul Timişoarei a declarat pentru StirileProTV.ro/Vest că această taxă este practic imposibilă.

„Deocamdata nu am luat nici o măsură. A fost mai mult un mesaj către cei care au asemenea construcţii, să ştie că nu se vor mai putea construi asemenea turnuleţe. Nu putem reacţiona nici retroactiv. Era foarte greu să introducem această taxă pentru că nu avem prevederi în codul fiscal care să ne permită acest lucru”, a spus primarul Nicolae Robu.

Vizate de taxa pe turnuleţe erau clanurile de rromi, care au pus mâna pe o mare parte din clădirile aflate în zona centrală a Timişoarei. Totuşi, aceştia au fost avertizaţi că se va trece la demolări în cazul în care mai construiesc fără autorizaţie.

„Am avut săptămâna trecută o întrevedere cu şapte lideri ai comunităţii rrome din Timişoara. Le-am transmis să ia măsuri, astfel încât să nu se mai construiască fără autorizaţie pentru că vom trece imediat la demolări”, a continuat edilul timişorean.

Rromii pot răsufla uşuraţi. Nu îi taxează nimeni pentru construcţiile kitch-oase şi opulente, prin care încearcă să-şi arate faima şi bogaţia. Sursa:stirileprotv.ro. Foto:enational.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...