Circ! Brigada de Operațiuni Speciale a comisarului Gutui se joacă cu focul deschis, chiar sub nasul chestorului de poliție Alin Petecel de la IPJ Timiș

- Advertisement -
De luni de zile, comunitatea rromilor din Timiș fierbe. La propriu! Și nu mai e decât un pas ca oala sub presiune, plină până la refuz de teroare, violențe și amenințări fățișe, să explodeze! Așa că, dacă polițiștii chestorului Alin Petecel nu pun lucrurile la punct, cu viteza luminii și în limitele competențelor, atunci, mai mult ca sigur, în cel mai scurt timp, legea țigănească va fi pusă în aplicare, în plină stradă, după principiul – ochi pentru ochi, dinte pentru dinte! Ceea ce înseamnă că ședințele interminabile și statisticile Inspectoratului de Poliție Timiș nu țin loc de siguranță cetățenească și nici de ordine publică. Așa cum n-au de a face nici cu realitățile cotidiene care, pe stradă, au o cu totul altă perspectivă și dinamică, decât socializările tovărășești din birourile călduțe și confortabile ale poliției bănățene.  

Acum, așa cum rezultă din probe, pe data de 18 octombrie 2023, a avut loc primul exercițiu de măiestrie artistică. Practic, joaca cu focul, în plină stradă. Evident, fără anunț prealabil la Pompieri, că nu a fost un exercițiu și nici vreo simulare, ci un atac, cât se poate de real, asupra unui imobil din Lugoj, care aparține rromului Ion Popescu (Turculeț). De fapt, vorbim despre o reglare de conturi, între grupuri de aceeași etnie, socoteli care s-au lăsat cu incendierea unei case, după cum se vede și din imaginile video, atașate la final. Cert e că, în urmă cu circa 6 luni, voceatimisului.ro a mai prezentat un caz similar, doar că, atunci, un imobil central din Timișoara și o criptă din cimitirul de pe Calea Buziașului au căzut pradă conflictului dintre alte două clanuri țigănești. Apucăturile au fost aceleași: foc, spargere, distrugere, fecale umane și multă teroare!

Revenind la Lugoj, victima susține că imobilul i-a fost incendiat pentru că, în Italia, ar fi depus mărturie împotriva unui alt țigan, Boț Zlato (Pătruț) pe care l-a demascat că făcea evaziune fiscală la scară europeană: ”Avea firme pe oameni necăjiți din România și înșela statele. L-am ajutat pe unul Dumitru Pamfiloiu să iasă din cercul asta vicios, un om vai de mama lui, care habar nu avea pe ce lume trăiește. Pătruț a încercat să mă facă să-mi schimb declarația, dar nu am vrut să cedez. Ancheta a demonstrat că, în schema financiară, erau implicate 15 persoane. Un număr de 8 persoane au fost arestate deja, iar restul sunt și acum urmăriți general prin Europa. Toți sunt țigani. Așa că l-a pus pe unul de-al nostru, Căldăraș Adam (Gutui) să organizeze răzbunarea și să mi se dea foc la casă. Știu asta pentru că însuși Pătruț s-a lăudat…”.

Cert e că, imediat după incendierea imobilului din Lugoj, țiganul Ion Popescu (Turculeț) a depus plângeri la nivel de IPJ Timiș și a indicat numele persoanelor pe care le bănuiește ca fiind în spatele atacului de tip mafiot:Ce știu e că, azi, există un cerc de suspecți. Nimic mai mult. Dacă statul român nu ne ajută să trăim în liniște, o să ne facem singuri dreptate, că nu e prima dată când astfel de lucruri se întâmplă. Suntem pur și simplu terorizați de Gutui – comisarul și de gașca lui de interlopi”. Și nici nu a apucat bine să se usuce cerneala de pe declarația de la IPJ Timiș a lui Ion Popescu (Turculeț) că, pe data de 3 noiembrie a.c, un alt imobil, de această dată unul din Timișoara, aparținând unui alt țigan, Trifu Căldăraș (Zlato), a fost supus unei tentative de incendiere.

Și, așa cum rezultă din probe, care abundă pe Facebook, unele sub formă de live-uri, toate acuzațiile curg în aceeași direcție, cea a… comisarului Gutui și a echipei sale de intervenție rapidă: Adam Căldăraș, cunoscut printre noi ca și comisarul Gutui, ne-a cerut 40.000 de euro taxă de protecție. Nu am vrut să-i dau, că nu am de ce să-l plătesc. Atunci, ne-a amenințat. A umplut Facebook-ul cu teroare, ne-a înjurat și a dat buzna peste noi acasă, să-și pună planul în aplicare. Erau doar fetele mele și noroc că i-au văzut dând târcoale, că altfel ardeau ca șobolanii. Au sunat imediat la 112, iar a doua zi au depus reclamație la Secția 5 Poliție”.

Că exact așa stau lucrurile, dincolo de declarații, se vede clar din spațiul public. Acolo unde, a doua zi după incidentul de pe strada Lalelelor din Timișoara, pe data de 4 noiembrie a.c., a urmat o altă salbă de amenințări, unele scrise, alte sub forma unor transmisiuni live pe Facebook. Și lucrurile au degenerat, abia după ce familia lui Trifu Căldăraș (Zlato) a postat, în mediul online, numărul de înregistrare al plângerii penale pe care a depus-o în atenția autorităților competente. Din nou injurii, amenințări și… foc! Că liniște, pace și ordine e, probabil, doar pe coridoarele IPJ Timiș. Că, în realitate, pe străzi, povestea e cu totul alta. În special, în rândul minorităților conlocuitoare care, după cum se vede, au trăit, trăiesc și vor trăi, indiferent de eforturi, după legi și cutume proprii!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare