Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial”Crima organizată” din Timișoara a mai capturat o bandă de infractori care...

”Crima organizată” din Timișoara a mai capturat o bandă de infractori care se ocupau cu plăți electronice fictive

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vineri, 10 octombrie 2014, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. Timişoara au efectuat patru percheziţii domiciliare, trei pe raza judeţului Timiş şi una în municipiul Bucureşti. Acestea au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălare de bani.

Gruparea infracţională, condusă de un tânăr de 30 de ani, din Timişoara, era monitorizată din luna mai 2014, iar membrii acesteia sunt supectați că ar fi contactat mai multe persoane care doreau să călătorească cu avionul, oferindu-se să le procure bilete de zbor la preţuri cu până la 50% mai mici decât a celor cumpărate direct de la agenţii de turism.

În unele situaţii, beneficiarii cunoşteau faptul că biletele erau obţinute în mod fraudulos, iar în altele aceştia erau induşi în eroare, preţul mic fiind motivat prin lipsa unor comisioane ale unei presupuse agenţii de voiaj sau prin existenţa unor oferte de moment. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 100.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe laptop-uri, telefoane mobile, dispozitive de stocare a informaţiilor şi aproape 3.000 de lei. Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere. Toţi cei identificaţi urmând să fie conduşi la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Bucureşti şi I.P.J Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare